Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

VO-elever har prövat att åldras med GERT

Denna vecka har den årliga VO-collegeveckan hållits runt om i landet, så även i Mölndal, där eleverna på Krokslättsgymnasiets VO-program har prövat ålderssimuleringskostymen GERT.

Krokslättsgymnasiet är sedan några år tillbaka certifierat som Vård- och omsorgs-college. Certifieringen innebär att arbetsgivare är med och kvalitetssäkrar innehåll och upplägg av VO-utbildningen, så att det eleverna lär sig överensstämmer med det arbetsgivarna behöver.

Denna vecka har den årliga VO-collegeveckan hållits. Utöver extra information ute i stadens verksamheter har personal från Vård- och omsorgsförvaltningen samt elever från Krokslättsgymnasiets Vård- och omsorgsprogram givits möjlighet att pröva ålderssimuleringskostymen GERT (GERontologic Test suit). Med kostymen på sig ges en möjlighet att uppleva hur det känns när hörseln sätts ner, synen försämras, lederna blir stelare och kraften i kroppen minskar.

Bilden ovan kommer från Lackarebäcks äldreboende där eleverna igår fick pröva kostymen och på ett bättre sätt förstå hur förutsättningarna och behoven kan förändras när en blir äldre.

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-01-23 08.38

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg