Samarbete med Vestia guldchans för byggintresserade elever

Funderar du på att läsa Byggprogrammet som lärling på gymnasiet? Missa inte detta gyllene tillfälle till APL (praktik) på ett litet, trivsamt och lokalt företag som vill satsa på dig!

Det här är en guldchans för dig som ska söka till gymnasiet. Här finns ett företag som är beredd att satsa på dig - direkt från start. Vi skulle aldrig gå in i ett samarbete som detta om vi inte hade haft som mål att anställa eleverna efter avslutad utbildning.

Christian Wieland, mannen bakom orden, är VD på Vestia, ett litet, stolt och trivsamt byggföretag med rötterna i Mölndal. Här kommer alla lärlingar på Krokslättsgymnasiets byggprogram att få göra sin APL (praktik).

De 73 medarbetare som för närvarande utgör bolaget, bygger tillsammans skolor, hotell, badhus, bostäder och sjukhus och har gjort så i över 30 år. På Vestia är hållbarhet en central fråga och att satsa på ungdomar tillsammans med Krokslättsgymnasiet och Mölndals stad är en självklarhet.

Säkrad praktikplats = trygghet och kvalitet

För skolans elever innebär samarbetet med Vestia en stark trygghets- och kvalitetsfaktor då Vestia garanterar både praktikplatser och utbildade handledare. Kjell Hemmingsson som är rektor på bygg- och anläggningsprogrammet på Krokslättsgymnasiet förklarar varför:

Som lärling är du halva din gymnasietid ute i verkliga arbetslivet. Då är det skönt att veta var du ska göra din praktik - att det är på ett seriöst företag, med medarbetare som trivs och som har nöjda kunder.

Spännande projekt på gång

Peter Höjer är platschef vid bygget av Åbys nya badhus i Mölndal - ett av de första projekten där skolans elever kommer att vara delaktiga:

De närmsta åren kommer vi ha en mängd projekt rullandes i närområdet. Det finns stora möjligheter att få vara med och göra allt möjligt från att resa takstolar och ytterväggar till att snickra inomhusmiljö.

Bli snickare, med möjlighet att läsa vidare

Efter dina tre år på Krokslättsgymnasiet gör du dig redo för ett yrkesliv som snickare. Men du kan lika gärna läsa vidare längre fram, när du är redo. Något som Peter Höjer själv är ett levande bevis på:

Efter några år på byggena så kände jag att jag var redo att läsa vidare. Jag var rätt så skoltrött på gymnasiet, men OJ vilken skillnad det var att läsa när man var 22-23 istället för när man var 15-16. Det bästa är att dina kunskaper som snickare – de har du med dig hela livet!

Kul och varierande arbete med flera fördelar

Men vad är då det bästa med att jobba inom byggbranschen, generellt sett? Peter Höjer menar att något av det bästa är variationen:

Du gör inte samma sak år ut och år in. Det är olika projekt och du kommer in i olika skeden, ibland är det ombyggnation och andra gånger nybyggnation. För att inte tala om känslan när man går hem för dagen och faktiskt kan se att man har uträttat något som syns – på riktigt!

En annan stor bonus är att du ju lär dig saker som du har nytta av hemma i framtiden, fixa ditt kök eller vad det nu kan vara. Du kommer få många vänner när någon köpt hus eller lägenhet och ska renovera, skrattar Peter.

Nyfiken och vill veta mer om Byggprogrammet?

Dela på:

Senast uppdaterad