Maja och Ida designade framtidens hållbara kiosk

Två elever på Försäljnings- och serviceprogrammet fick i våras anta utmaningen att skapa idéer för framtidens hållbara kiosk. Resultatet? En japansk on-the-go-produkt och ett genomtänkt koncept för flergångskoppar.

Ida Jansson och Maja Bengtsson valde att göra sin APL genom Innov8-projektet, ett samarbete mellan Unga innovatörer och Reitan Convenience, som är företaget bakom Pressbyrån och 7-Eleven. Under fyra veckor arbetade de steg för steg med Innov8-metoden för att utveckla sina idéer.

Deras bidrag blev en hållbar sushiprodukt, Onigiri, som snabbt kan ätas på språng, och ett koncept för hur flergångskoppar kan användas effektivt i butik. Arbetet gav dem inte bara insikter i logistik, marknadsföring och kundbeteende, utan också erfarenhet av hur man omsätter idéer till praktiska lösningar.

– Vi lärde oss att tänka som kunder och att hitta lösningar som gör det enkelt för både butik och kund, säger Ida.

Projektet visar hur innovativt lärande kan förena entreprenörskap, hållbarhet och verklighetsnära undervisning.

Läs gärna hela artikeln här hos Unga innovatörer.

Dela på:

Senast uppdaterad

Nyhetsarkiv