Hitta hit

Krokslättsgymnasiet hittar du i det vackra och expansiva området Krokslätts fabriker. Här studerar du i charmiga, ljusa och luftiga lokaler som är väldigt uppskattade av både vår personal och våra elever.

Gå eller cykla hit?

Adressen till vår skola är: Krokslättsgymnasiet, Krokslätts Fabriker 50, 43137 Mölndal (ett klick på länken tar dig till Google maps)

Med spårvagn eller buss?

Enklast tar du dig hit med buss 757, 86 eller spårvagn 2, 4 som stannar utanför skolan. Det tar 8-9 min med vagnen till Korsvägen och knappt 4 min till Mölndal Innerstad. Smidigt, minst sagt! Både bussar och vagnar går ofta. Vill du veta exakt hur ofta, får du ta en titt i Västtrafiks Reseplanerare.

Fantastiska Krokslätts Fabriker-området

Stadsdelen Krokslätts Fabriker ligger på historisk mark i Mölndal, med ett mycket attraktivt läge på gränsen till Göteborg. Anrika vackra och renoverade tegelbyggnader (som vår fantastiska skolbyggnad) blandas med högteknologiska och energieffektiva hus. Alla nya byggnader i området har ett tydligt fokus på hållbarhet och en arkitektur som harmoniserar med omgivningarna och befintlig bebyggelse.

Men det kanske bästa av allt, är att här hela tiden händer något nytt. Fler och fler personer studerar här, jobbar här och bor här. Det syns inte minst genom det ständigt ökande utbudet av bland annat caféer, restauranger och träningsställen.

Det senaste tillskottet till området, Petter Stordalens hotell "The Weaver", färdigställdes våren 2021, och har blivit ett riktigt landmärke för området.Dela på:

Senast uppdaterad