Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritid är programmet för dig som vill arbeta med människor och vill lära dig hur människor tänker och fungerar.

Vill du jobba som barnskötare, personlig assistent, ge stöd i boende eller daglig verksamhet och skola, väktare, elevassistent eller som personlig tränare? Då kan detta program passa dig.

Om utbildningen

Första året läser alla på barn- och fritidsprogrammet ett gemensamt år med grundkurser. Inför år två väljer du att fördjupa dig i någon av inriktningarna fritid och hälsa, pedagogiskt arbete eller socialt arbete. När du valt inriktning fortsätter du att läsa många kurser i helklass. Dina inriktningskurser läser du med de klasskamrater som valt samma inriktning. Centralt i utbildningen är hälsa, pedagogik och ledarskap.

I utbildningen kan du också läsa kurser som förbereder dig för vidare studier som lärarprogrammet, socionomprogrammet, sjuksköterskeprogrammet, psykologprogrammet, polishögskolan och fritidsledarutbildning.

Med din omvärld som klassrum

I utbildningen lär du dig ett yrke på riktiga arbetsplatser. Du har minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL, under din utbildning. Beroende på vad du väljer för inriktning kan du ha din apl på förskola, inom funktionshinder, i daglig verksamhet eller på simhall, fritidsanläggningar eller på en träningsanläggning/gym. Genom våra internationella kontakter finns det också möjlighet att göra din APL utomlands.

Detta kan du jobba med

När du avslutat din utbildning och fått din gymnasieexamen kan du jobba inom en flera yrkesområden. Har du läst inriktningen pedagogiskt arbete får du yrkestiteln barnskötare och kan jobba på förskola, fritidshem eller i förskoleklass. Inriktningen socialt arbete leder i första hand till arbeten som personlig assistent, assistent inom boende och daglig verksamhet eller assistent i skola. Om du läst inriktningen fritid och hälsa kan du jobba inom fritids- och idrottsanläggningar eller som personlig tränare.

Vård- och omsorgscollegediplom från inriktningen socialt arbete

Läser du inriktningen Socialt arbete med utgång mot funktionshinder ingår det i vårt Vård- och omsorgscollege. Som certifierade medlemmar i vård- och omsorgscollege garanterar vi att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare.

Saknar du behörighet?

För dig som vill läsa Barn- och fritidsprogrammet men riskerar att inte bli behörig i något ämne, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Barn och fritid PRO och Barn och fritid YRK. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Ps. Gillar du idrott och hälsa?

På Krokslättsgymnasiet finns möjlighet att välja till en personligt utformad idrottsutmaning. Kursen ger dig tillgång till extra idrottstimmar, personligt planerad träning och en pulsklocka som gör att du kan ta din fysiska form ett steg längre. Det här är kursen för dig som vill få bättre fysik och törs prova nya utmaningar och redskap för att nå just ditt mål.

Vill du veta vad våra elever tycker om oss?

Välkommen att läsa fler citat från skolans elever. Du kan också se en film där skolans elever berättar om Krokslättsgymnasiet.


Ta en titt på vår nya film om skolan!

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-17 08.38

Besök oss!

Är du intresserad av att läsa hos oss?
Vi har Öppet hus vid flera tillfällen -nästa är 20/10. Du kan även skugga en elev en dag. Läs mer här!

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg