Bygg- och anläggningsprogrammet

I samarbete med byggföretaget Vestia kan du nu läsa som lärling inom bygg- och anläggning hos oss! Är du självständig och trivs med att arbeta praktiskt med händerna?

Då ska du läsa bygg och anläggning med inriktning husbyggnad (träarbetare/snickare) hos oss. 

Vestia satsar på våra byggelever!

Sköter du din praktik hos Vestia på ett bra sätt är det mycket lätt att få jobb! Läs mer om samarbetet där bland annat Vestias VD Christian Wieland uttalar sig:

Det här är en guldchans för dig som ska söka till gymnasiet. Här finns ett företag som är beredd att satsa på dig - direkt från start. Vi skulle aldrig gå in i ett samarbete som detta om vi inte hade haft som mål att anställa eleverna efter avslutad utbildning.

Inriktning husbyggnad

Under utbildningen får du bland annat lära dig om byggprocessen och om nybyggnad och renovering av hus och markanläggningar.

Inriktningen husbyggnad utbildar dig för arbeten inom bland annat betong, byggnadsträ, takmontering, ställningsbyggnad, plattsättning med mera och du kommer på din arbetsplats få arbeta med allt från snickeri till murning och betong. Förutom de yrkesmässiga kurserna som lär dig hantverket får du också kunskaper om lagar och regler som gäller.

Utbildningen leder till yrkesexamen och högskolebehörighet.

Lärling = mycket tid i arbetslivet

Att läsa som lärling innebär att du är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser minst halva din studietid (APL). Där lär du dig i princip alla yrkesämnen, med hjälp av en utbildad handledare - och med stöd från din yrkeslärare. De gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matematik läser du i skolan.

FILM: Häng med på en rundtur på skolan!

 POÄNGPLAN BA

Arrow-right

Krokslättsgymnasiet är en bra skola med suveräna lärare. Det är också en skola där ingen är ensam. Alla är med alla, vilket är superskönt. Vi hjälper varandra och alla klasser har bra sammanhållning. Helt enkelt en lugn och trivsam skola med dunderlärare.

Casper, 2021

På Krokslättsgymnasiet har vi riktigt bra lärare som vill se dig lyckas! De tar hänsyn till om du behöver extra stöd eller hjälp. Du får alltid hjälp om du har det svårt eller inte förstår en uppgift.

Khadija, 2021

Dela på:

Senast uppdaterad