El- och energiprogrammet - NYTT!

Elbilar, säkerhetssystem, smarta hem, solceller, serverhallar… Branschen skriker efter rätt kompetens för att vårt elektrifierade samhälle ska fungera. El- och energiprogrammet är vårt senaste program och du kan läsa både som lärling och skolförlagt.

På Krokslättsgymnasiet läser du el- och energiprogrammet med inriktning elteknik. Du lär dig praktiskt från verkliga arbetslivet hur du installerar, underhåller och reparerar elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt TV- och datanät. Utbildningen passar dig som är noggrann, teknisk och gillar att jobba med andra människor. Sköter du din praktik rätt så har du mycket stora möjligheter att få jobb direkt efter gymnasiet.

Lärling eller skolförlagd? – Du väljer

Du som väljer att läsa El- och energiprogrammet som skolförlagd utbildning gör minst 16 veckor praktik i arbetslivet. Läser du istället som lärling är minst halva din utbildningstid praktik.

Lärling = mycket tid i arbetslivet

Att läsa som lärling innebär att du är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser minst halva din studietid (APL). Där lär du dig i princip alla yrkesämnen, med hjälp av en utbildad handledare - och med stöd från din yrkeslärare. De gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matematik läser du i skolan.

Jobb- och högskolemöjligheter

Utbildningen leder till yrkesexamen och högskolebehörighet. När du avslutat din utbildning och fått din gymnasieexamen kan du börja jobba direkt. Räkna med att du kommer vara mycket attraktiv på arbetsmarknaden! Du kan även välja att läsa vidare på högskola.

FILM: Häng med på en rundtur på skolan!

Jag valde Krokslättsgymnasiet för jag var nyfiken på den nya lärlingsutbildningen.

Det är verkligen roligt att variera skola och jobb. Man får in en fot i vuxenlivet.

Elin, 2021

Krokslättsgymnasiet är en bra skola med suveräna lärare. Det är också en skola där ingen är ensam. Alla är med alla, vilket är superskönt. Vi hjälper varandra och alla klasser har bra sammanhållning. Helt enkelt en lugn och trivsam skola med dunderlärare.

Casper, 2021

Dela på:

Senast uppdaterad