Handels- och administrationsprogrammet

E-handel, försäljning, entreprenörskap, marknadsföring och service… Bli redo att skapa och driva affärer och möta kunder i små och stora företag, på nätet likväl som i butik. Kanske har du en affärsidé du vill testa att förverkliga i ett eget företag?

Handels- och administrationsprogrammet är en spännande och modern yrkesutbildning med stora möjligheter. Börja jobba direkt efter gymnasiet, starta eget eller plugga vidare – valet är ditt!

Du får digitala och praktiska färdigheter som behövs på arbetsmarknaden och inom alla moderna handelsföretag. Fokus ligger på e-handel, marknadsföring, kundservice och att du ska få utveckla dig själv och dina professionella sidor i arbetslivet. Möjlighet finns dessutom att prova på att driva eget företag.

Hos oss kan du välja om du vill läsa utbildningen som lärling eller som skolförlagd.

Bli vass på handel - i butik och online

Du lär dig vad som krävs för att starta och driva en e-handel. Du får förståelse för hur en digital plattform kan komplettera en fysisk butik. Mycket av framtidens handel ligger i det digitala, men att öva på det personliga mötet är viktigt för att du ska blir riktigt bra på att ta hand om och förstå din kund. Därför tränar du på att möta och bygga relationer med kunder, medarbetare och andra affärskontakter.
Du lär dig om vad kunden vill ha, om kundpsykologi och kroppsspråk, och om hur attityder och värderingar kan påverka försäljning och service.

Möjlighet att starta och driva eget företag

Inom kursen Entreprenörskap år 3 knyts utbildningens delar ihop. Självständigt eller i grupp får du möjlighet att testa en egen affärsidé i ett riktigt UF-företag (UF=Ung Företagsamhet) – med stöd av din lärare. Att starta upp och driva eget UF-företag innebär en stor möjlighet för dig att utvecklas i praktiken. Du får arbeta med allt från försäljning, praktisk marknadsföring och utställningsdesign till ekonomisk uppföljning – och allt är på riktigt!

Lärling eller skolförlagd - du väljer

Du som läser utbildningen som skolförlagd har minst 15 veckor praktik i arbetslivet (APL). Som lärling är du minst halva din utbildningstid i arbetslivet. Båda varianterna kan ge dig behörighet till högskolan.

Vi kan hjälpa dig till din drömpraktikplats!

Du kan göra praktik i en e-handel, i en butik, på ett hotell, eller inom något annat handels- och serviceföretag. Har du en drömpraktikplats? Vi kan hjälpa dig att kontakta de företag och verksamheter du tänker på, förutsatt att de har anknytning till utbildningen.

Detta kan du jobba med

Yrken som kan passa dig som läser handels- och administrationsprogrammet är exempelvis butikssäljare, butikschef, säljare, kundtjänstmedarbetare, e-handelsspecialist, inköpare och marknadsassistent.

Funderar du på att söka handels hos oss?

Kontakta gärna rektor Kjell Hemmingsson för en personlig visning av skolan eller ett digitalt möte, telefon/SMS: 072-395 31 02

Saknar du behörighet?

För dig som vill läsa handels- och administrationsprogrammet, som riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men är behörig i övrigt, så finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Handel och administration IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Vill du veta vad våra elever tycker om oss?

Läs fler citat från skolans elever.


image/svg+xml symboler

 POÄNGPLAN

image/svg+xml symboler

 Vill du ladda ner vår broschyr?

image/svg+xml symboler

På Krokslättsgymnasiet finns riktigt bra lärare och skoldagarna är roliga och varierande. Som elev finns bra tillgång till stöd och hjälp i undervisningen. Jag går dessutom i en jättebra klass!

Jenny Johansson, 2019

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-05-19 15.08