Handels- och administrationsprogrammet

Handel, service, marknadsföring, event och entreprenörskap. Gör dig redo för arbete inom stora och små företag, på nätet och i butik. Börja jobba direkt efter gymnasiet, plugga vidare, eller starta eget företag. Valet är ditt!

Programmet passar dig som är kreativ, serviceinriktad, gillar att ta kontakt med människor - och som vill både lära och göra. Du läser med inriktningen handel och service och får en yrkesexamen efter avslutad utbildning, samtidigt som du får högskolebehörighet på samma nivå som från t.ex. ekonomiprogrammet.

Bli vass på handel - i butik och online

Du tränar på att bygga relationer med kunder, medarbetare och andra affärskontakter. Du lär dig att förstå vad kunden vill ha och om vad som kan påverka ett företags försäljning och service. Du övar på att möta människor och på att hantera olika typer av situationer som kan uppstå t.ex. i en butik. Dessutom lär du dig om vad som krävs för att starta och driva en framgångsrik e-handel.

Två elever fotograferar produkter till deras e-handelsstudio

Skarpa och utmanande företagsprojekt

Inom programmet händer det alltid något som gör vardagen spännande! Bland annat får du vara med och skapa events och happenings för aktörer som t.ex. Mölndal Galleria. Du lär dig att driva projekt, leverera i tid och med kvalitet, och knyter dessutom värdefulla branschkontakter.

NYTT! Framtidens handelsstudio kommer till skolan

I studion kommer finnas green screen, ljusboxar, proffsutrustning för filmproduktion mm. - helt enkelt allt du behöver för att bygga upp din e-handel, öva på live shopping - eller något helt annat. Studion väntas vara klar inför hösten 2021.

Lär dig från praktik i arbetslivet

Under din utbildning gör du praktik i arbetslivet (APL – arbetsplatsförlagt lärande). Praktiken är ett bra sätt att skaffa sig erfarenheter från den bransch som du vill jobba i. Om du gör bra ifrån dig finns det goda chanser till anställning efter gymnasiet. Du kan göra praktik i butik, på hotell, eventbolag, inom e-handel eller på något annat handels- och serviceföretag. Vet du ett företag du vill praktisera på? Vi hjälper dig kontakta företaget, förutsatt att det har koppling till din utbildning. Ps. Hos oss kan det finnas möjlighet att göra delar av din praktik utomlands.

Bilden föreställer en öppen dator och på bildskärmen syns en ritning som en elev gjort

Lärling eller skolförlagd? Du väljer.

Du som läser handel och administration som skolförlagd utbildning gör minst 15 veckor praktik i arbetslivet. Läser du istället som lärling är minst halva din utbildningstid praktik.

Entreprenörskap – en merit för ditt CV

År tre knyts hela din utbildning ihop i kursen Entreprenörskap. Självständigt eller med klasskamrater startar du upp, driver och avvecklar ett eget UF-företag.

Du får arbeta med allt från försäljning, praktisk marknadsföring och utställningsdesign, till ekonomisk uppföljning – och allt är på riktigt.
En utmärkt merit att ha i ditt CV för framtiden.

Detta kan du jobba med

Yrken som kan passa dig som läst Handels- och administrationsprogrammet hos oss är exempelvis butikschef, säljare, visual merchandiser, eventprojektledare, e-handelsspecialist, inköpare och marknadsassistent.

Saknar du behörighet?

För dig som vill läsa handels- och administrationsprogrammet, som riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men är behörig i övrigt, så finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Handel och administration IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Arrow-right

 POÄNGPLAN HA

Arrow-right

På Krokslättsgymnasiet finns riktigt bra lärare och skoldagarna är roliga och varierande. Som elev finns bra tillgång till stöd och hjälp i undervisningen. Jag går dessutom i en jättebra klass!

Jenny, 2019

Dela på:

Senast uppdaterad