Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Handels- och administrationsprogrammet

E-handel, försäljning, entreprenörskap, marknadsföring och service… Kan det vara något för dig? Det här är utbildningen som gör dig redo att skapa och driva affärer i små och stora företag, på nätet likväl som i butik. Kanske har du en affärsidé du vill testa att förverkliga i ett eget företag?

Handels- och administrationsprogrammet är en spännande och modern yrkesutbildning med stora möjligheter. Börja jobba direkt efter gymnasiet, starta eget eller plugga vidare – valet är ditt!

På Krokslättsgymnasiet kan du dessutom välja om du vill läsa utbildningen som lärling eller som skolförlagd.

Förberedd för dagens (e-)handelsmarknad

Utbildningen ger dig digitala och praktiska färdigheter som är eftersökta på arbetsmarknaden och behövs inom alla moderna handelsföretag. Fokus ligger på e-handel, marknadsföring, kundservice -och att du ska utveckla ett professionellt förhållningssätt. Du får dessutom praktisk och unik erfarenhet av att driva eget företag.

Under utbildningen lär du dig vad som krävs för att starta och driva en e-handel. Du får också förståelse för hur en digital plattform kan komplettera en fysisk butik. Mycket av framtidens handel ligger i det digitala, men att öva på det personliga mötet är viktigt för att du ska blir riktigt bra på att ta hand om och förstå din kund. Därför tränar du på att möta och bygga relationer med kunder, medarbetare och andra affärskontakter. Du lär dig om vad kunden vill ha, om kundpsykologi och kroppsspråk, och om hur attityder och värderingar kan påverka försäljning och service.

Testa att driva eget företag?

Inom kursen Entreprenörskap år 3 knyts utbildningens delar ihop. Självständigt eller i grupp får du möjlighet att testa en egen affärsidé i ett riktigt UF-företag (UF=Ung Företagsamhet) – med stöd av din lärare. Att starta upp och driva eget UF-företag innebär en stor möjlighet för dig att utvecklas i praktiken. Du får arbeta med allt från försäljning, praktisk marknadsföring och utställningsdesign till ekonomisk uppföljning – och allt är på riktigt!

Om din praktik - som skolförlagd och lärling

Under din skoltid gör du praktik i arbetslivet (APL). Du som läser utbildningen som skolförlagd har minst 15 veckor APL. Som lärling har du betydligt mer APL - minst halva din utbildningstid är i arbetslivet.

Är din drömpraktikplats i Sverige eller utomlands?

Din APL-plats kan vara inom e-handel, i en butik, på ett hotell, eller inom något annat handels- och serviceföretag. Har du egna tankar om vad du vill jobba med? Vet du var du vill praktisera? Vi kan hjälpa dig att kontakta de företag och verksamheter du tänker på. Hos oss finns dessutom möjlighet att göra delar av din praktik utomlands! Fråga oss gärna på Öppet hus.

Detta kan du jobba med

Yrken som kan passa dig som läser handels- och administrationsprogrammet är exempelvis butikssäljare, butikschef, säljare, kundtjänstmedarbetare, e-handelsspecialist, inköpare och marknadsassistent.

Saknar du behörighet?

För dig som vill läsa handels- och administrationsprogrammet men riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men att du är behörig i övrigt, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Handel och administration IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Vill du veta vad våra elever tycker om oss?

Välkommen att läsa fler citat från skolans elever. Du kan också se en film där skolans elever berättar om Krokslättsgymnasiet.

image/svg+xml symboler

 POÄNGPLAN

image/svg+xml symboler

 Vill du ladda ner vår broschyr?

image/svg+xml symboler

På Krokslättsgymnasiet finns riktigt bra lärare och skoldagarna är roliga och varierande. Som elev finns bra tillgång till stöd och hjälp i undervisningen. Jag går dessutom i en jättebra klass!

Jenny Johansson, 2019

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-02-28 11.21

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg