Hotell- och turismprogrammet

Är du social och gillar att möta och ge service åt olika typer av människor? Läs som lärling inom hotell och turism. Använd dina personliga egenskaper för att skapa fantastiska hotell- event- och konferensminnen för andra människor.

Lär du bäst genom att göra och trivs med självständigt arbete? Då kan en lärlingsutbildning på hotell- och turismprogrammet vara rätt för dig.

Du lär dig praktiskt i arbetslivet om hotell- och konferensverksamheters olika avdelningar. Det handlar bland annat om service och bemötande, förmågan att organisera, planera och genomföra möten och evenemang.

Du gör dig redo att gå ut i arbete inom spännande och sociala yrken som konferensvärd, eventvärd, receptionist inom hotell och spa, mötesbokare och barpersonal.

Utbildningen leder till yrkesexamen och högskolebehörighet.

Lärling = mycket tid i arbetslivet

Att läsa som lärling innebär att du är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser minst halva din studietid (APL). Där lär du dig i princip alla yrkesämnen, med hjälp av en utbildad handledare - och med stöd från din yrkeslärare. De gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matematik läser du i skolan.

Var vill du göra APL (praktik)?

Din APL-plats handplockas för dig beroende på vilken inriktning du väljer. Har du egna tankar om vad vill jobba med? Vet du var vill praktisera? Vi kan hjälpa dig att kontakta de företag och verksamheter du tänker på. Det är dock viktigt att din praktikplats har förutsättningarna att ge dig de kunskaper som just du behöver för att nå till ditt drömyrke, oavsett om det är konferensvärd, eventvärd och barpersonal - eller något helt annat.

Jobb- och högskolemöjligheter

När du avslutat din utbildning och fått din gymnasieexamen kan du jobba inom flera yrkesområden kopplade till hotell, konferens och turism. Du kan även välja att läsa vidare på högskola.

FILM: Häng med på en rundtur på skolan!

Arrow-right

 POÄNGPLAN HT

Arrow-right

Jag valde Krokslättsgymnasiet för jag var nyfiken på den nya lärlingsutbildningen.

Det är verkligen roligt att variera skola och jobb. Man får in en fot i vuxenlivet.

Elin, 2021

Krokslättsgymnasiet är en bra skola med suveräna lärare. Det är också en skola där ingen är ensam. Alla är med alla, vilket är superskönt. Vi hjälper varandra och alla klasser har bra sammanhållning. Helt enkelt en lugn och trivsam skola med dunderlärare.

Casper, 2021

Dela på:

Senast uppdaterad