Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang och livsmedel är programmet för dig som vill arbeta med att ge människor trevliga upplevelser och goda möten.

Är du nyfiken på yrken som kock, servitör, cateringansvarig eller konditor? Lär du bäst genom att göra och trivs med självständigt arbete? Då kan det vara helt rätt att läsa restaurang- och livsmedelsprogrammet hos oss. Programmet finns som gymnasial lärlingsutbildning.

Att läsa som lärling innebär att du är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser minst halva din studietid (APL). Där lär du dig i princip alla yrkesämnen, med hjälp av en utbildad handledare - och med stöd från din yrkeslärare. De gymnasiegemensamma ämnena som svenska, engelska och matematik läser du i skolan. Läs gärna mer om hur det fungerar att läsa som lärling här.

Kurser och inriktningar

På programmet lär du dig om restaurang- och livsmedelsbranschens olika moment. Du arbetar med och lär dig om moderna likväl som traditionella matlagningsmetoder. I branschen jobbar du ofta nära kunderna. Därför lär du dig också att ge riktigt bra service och ett gott bemötande.

Inom programmet finns det tre inriktningar att välja mellan inför år två; kök och servering, bageri och konditori, samt färskvaror, delikatesser och catering.

Vad är du mest intresserad av? Din APL-plats handplockas för dig beroende på vilken inriktning du väljer. Har du egna tankar om vad vill jobba med? Vet du var vill praktisera? Vi kan hjälpa dig att kontakta de företag och verksamheter du tänker på.

Viktigt är att din praktikplats har förutsättningarna att ge dig de kunskaper som just du behöver för att nå till ditt drömyrke, oavsett om det är kock, servitör, konditor, eller något helt annat inom restaurang- och livsmedelsbranschen.

Detta kan du jobba med

När du avslutat din utbildning och fått din gymnasieexamen kan du jobba inom flera yrkesområden. Många går vidare till yrkesroller inom restaurang, bageri och med färskvaror. Kock, servitör och konditor är vanliga yrken, men även arbete inom storkök, i caféer, barer och serveringar.

Vill du veta vad våra elever tycker om oss?

Välkommen att läsa fler citat från skolans elever. Du kan också se en film där skolans elever berättar om Krokslättsgymnasiet.

image/svg+xml symboler

 POÄNGPLAN

image/svg+xml symboler

 Vill du ladda ner vår broschyr?

image/svg+xml symboler

Undervisningen på Krokslättsgymnasiet är riktigt bra. Jag trivs verkligen med alla lärare. De ser mig och är riktigt bra på att motivera oss elever.

Mehdi Jafari, 2019

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-02-28 11.21

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg