Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Samhällsvetenskaps­programmet

Det här är programmet för dig som vill ha en högskoleförberedande utbildning och är intresserad av människors beteenden och aktuella samhällsfrågor. Vi siktar på att orientera dig mot framtida utbildningar eller yrken som passar dig – och där just du kan göra skillnad.

På samhällsvetenskapsprogrammet sätter vi oss in i aktuella samhällsfrågor för att förstå världen och människor utifrån politiska, ekonomiska och sociala perspektiv - både nationellt och internationellt. Du får goda kunskaper om samhället vi lever i, hur det har sett ut historiskt och hur det kan komma att se ut i framtiden. För att skapa helhet och se sammanhang i din utbildning jobbar du en hel del i projekt som berör flera ämnen samtidigt.

Inriktning beteendevetenskap

På Krokslättsgymnasiet läser alla inriktning beteendevetenskap. Genom kurser i bland annat psykologi och sociologi lär du dig om människor och gruppdynamik. Du får fördjupade kunskaper om människans utveckling och varför vi agerar som vi gör i olika situationer. Du får även kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap.

Lär dig av din omvärld

Är du osäker på vad du vill göra i framtiden? För att du ska få bättre koll på din omvärld och framtida yrkesmöjligheter, spelar inbjudna föreläsare, studieresor och studiebesök en viktig roll hos oss. Framförallt siktar vi på att ge dig insyn i yrken och branscher där du kan påverka människor och samhället i positiv riktning. Som förberedelse inför vidare studier gör du även besök på högskola/universitet, samtidigt som du får möjlighet att öva på och förbättra din studieteknik. Du som är intresserad av ett yrke som har krav på god fysik kan dessutom välja till vår träningsutmaning.

På Samhällsvetenskapsprogrammet siktar vi på att ge dig den inspiration du behöver från omvärlden för att veta vad du vill göra - och den förberedelse du behöver för att komma dit.

Exempel på studiebesök i Sverige och utomlands:

  • År 1 studerar du den lokala demokratin och gör studiebesök hos Mölndals Stad och Västra Götalandsregionen.
  • År 2 reser du till Stockholm, besöker riksdagen, lär om riksdagsarbetet och bekantar dig med den svenska maktens olika institutioner.
  • År 3 åker du ut i Europa för att på riktigt uppleva den Europeiska Unionens institutioner.

Detta kan du jobba med

Elever som läser samhällsvetenskapsprogrammet studerar oftast vidare på universitet eller högskola. Du kan läsa vidare till en mängd olika yrken, som till exempel psykolog, socionom, polis, lärare, personalvetare, förskollärare, eller kurator.

Vill du veta vad våra elever tycker om oss?

Välkommen att läsa fler citat från skolans elever. Du kan också se en film där skolans elever berättar om Krokslättsgymnasiet.


KURSPLAN FÖR HT 2018:

image/svg+xml symboler

Ta en titt på vår nya film om skolan!

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-17 08.59

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg