Spelbaserat lärande på museet

I höst sätter Lin Education i samarbete med Mölndals stadsmuseum och Stöd- och utvecklingsenheten på skolförvaltningen i Mölndals stad upp ”Berättelsemaskinen: Mölndal”, ett transmedialt spel för högstadieelever.

Spelet är en interaktiv berättelse där eleverna genom att skapa digitala media som bloggtexter, podcasts, filmer och foto för handlingen framåt och låser upp nya uppdrag och utmaningar.

Berättelsen kretsar kring elevernas närmiljö och de mysterier som döljer sig under den välbekanta ytan. Genom att besöka och dokumentera historiska platser som Kvarnbyn och Gunnebo slott och genom att söka efter ledtrådar i museets arkiv och samlingar ska eleverna utreda en rad märkliga försvinnanden som skett i Mölndal genom tiderna. Här blandas fakta och fiktion och endast genom att utforska det förflutna kan de lösa mysteriet.

Målet med den här typen av verklighetsspel är att öka elevers motivation för lärande. På ett lustfyllt sätt lär sig eleverna om komplexa saker och deras lärande kommer att förflytta sig utanför den ordinarie skoltiden och skolmiljön.

Under vecka 39 kommer elever från Fässbergsskolan och Kvarnbyskolan att spela Berättelsemaskinen på plats på Mölndals stadsmuseum och ute i miljöerna i Mölndal.

Läs mer om Lin Educationlänk till annan webbplats och tidigare spel i projektet Berättelsemaskinenlänk till annan webbplats.

Berättelsemaskinen. Foto: Lin Education

Kontakt

Johan Fors
Speldesigner och spelledare
Lin Education
0730507797
johan.viktor.fors@gmail.com

Malin Broby
Pedagog och antikvarie
Mölndals stadsmuseum
031-315 16 53
malin.broby@molndal.se

Mölndals stadsmuseum | Kvarnbygatan 12 | 431 82 Mölndal | 031-315 16 50 | museum@molndal.se