Jubileumsskriften ”Mölndals historia” är tryckt

Boken om Mölndals hela historia är äntligen här. Och det är Århundradets Mölndalsbo Lars Gahrn som har skrivit den.

Mölndals hela historia

Nu är äntligen Hembygdsföreningens jubileumsskrift ”Mölndals historia” tryckt. Århundradets Mölndalsbo Lars Gahrn är författaren och boken avverkar såväl forntid och medeltid som jordbruk, industri, politik, stadsdelar och föreningsliv i Mölndal.

Den spänner över hela Mölndals historia, inte bara de senaste hundra åren, säger hembygdsföreningens ordförande Bo Ridderbjelke.

Äldre bilder på den första polisstationen i Toltorpsdalen och hästomnibussen mellan Mölndal och Göteborg samsas med teckningar och mer nytagna foton från historiska platser i den 138 sidor tjocka boken.

Vi hoppas att boken blir uppskattad. Behovet av en bok om Mölndals historia har funnits länge och nu är det täckt i och med ”Mölndals historia”, säger Bo Ridderbjelke.

Kulturarvsdagen

Missa inte boksläppet av ”Mölndals historia” på Kulturarvsdagen nu på söndag den 11:e september på Kvarnbygården hos Hembygdsföreningen! Då sitter även Lars Gahrn och signerar boken åt dig. Men psst alla otåliga historieintresserade… redan nu går den att köpa på Mölndals stadsmuseum…

Publicerad: 2022-09-05 19.00
Senast uppdaterad: 2022-09-05 15.51
Dela sida: