Jubileumsbakelsen

Århundradets bakelse, jubileumsbakelsen, har korats. Nu kan du äta den vinnande bakelsen på ett flertal av Mölndals konditorier.

Foto på den vinnande jubileumsbakelsen.

Nästan hela Mölndal bakar

Den spännande bakelse-tävlingen Nästan hela Mölndal bakar är avgjord, jubileumsbakelsen är utsedd och vinnarna är korade.

Med fantastiska bakverk tävlade Frejagymnasiets elever. Den smaksäkra juryn med representanter från Steinbrenner & Nyberg, Dahls bageri, Johnséns konditori och utbildningsförvaltningen i Mölndals stad utsåg Vincent Mobergs och Ghade Al-Assadis smaskiga bakelse till århundrades bakverk, jubileumsbakelsen.

Eleverna har bakat sina bakverk utifrån fyra kriterier. De skulle inspireras av Mölndal och jubileumsåret, komma med innovativa idéer, använda sig av minst en ekologisk ingrediens samt att bakelsen inte skulle innehålla nötter eller annat som är vanliga allergener. Juryns motivering till vinnarbakelsen löd:

Den vinnande bakelsen hade en mycket fin presentation. Ett vackert upplägg och en stilren bakelse. En tydlig koppling till ”Mölndal helt 100” i färger och symboler. Inte minst är vi i juryn mycket imponerade av smakerna! En saftig och mjuk browniebotten och en mycket lyckad mousse med underbar smak.

Du ser hela tävlingsprogrammet här på vår YouTube-kanal.

Smaka jubileumsbakelsen

Nu kommer ett antal bagerier i Mölndal att börja baka jubileumsbakelsen efter Vincents och Ghades recept. Du att kunna köpa och äta jubileumsbakelsen på ett flertal ställen runt om Mölndal. Först ut är:

  • Från onsdagen den 4 maj finns vinnarbakelsen att köpa på utbildningsrestaurang Freja.
  • Från fredag 6 maj börjar bakelsen säljas hos Steinbrenner och Nyberg.
  • Under alla helger i juni kan du smaska jubileumsbakelse på Gunnebos restaurang och café.

Håll utkik här om fler försäljningsställen inom kort.

Logotyp för "Nästan hela Mölndal bakar"

Seniorer bjuds på fika

Alla seniorer boende på Mölndals äldreboenden kommer under juni månad att bjudas på jubileumsbakelsen.

Publicerad: 2021-09-17
Senast uppdaterad: 2022-05-04