Jubileumspizza
Fira jubileumsåret på bästa sätt, med Mölndals jubileumspizza.

Mölndal fyller 100 år 2022. Alla 100-åringar förtjänar så klart en riktig fest och vad passar bättre än att fira jubileumsåret med jubileumspizza?
Baka själv, eller köp din jubileumspizza på jubileumspizzerior i Mölndal!
Jubileumspizzerior
Pizzadeg till 4 pizzor
- 50 g jäst
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk flingsalt
- 0,5 dl olivolja
- 3 dl vatten, ljummet
- 7 dl vetemjöl special
Gör så här
- Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
- Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
- Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
- Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
- Toppa pizzan enligt nedan, grädda i 250 grader varmluft tills den fått fin färg, gärna med grillfunktion
Topping
- Tunt skivad zucchini
- Rödlök
- Paprika
- Tomatsås
- Mozzarella och någon lagrad ost eller Chevré
- Krydda receptet med din egen touch!
Kockens recept
Alla anställda kockar i Mölndals stad har fått skicka in receptförslag till jubileumspizzan. Här är det vinnande receptet. Tillsammans gör vi Mölndal helt 100!
Hjälpte den här informationen dig?
Tack
Din synpunkt hjälper oss att göra webbplatsen bättre, för alla.