Hundra nedslag i Mölndal

I boken Hundra nedslag i Mölndal görs just 100 nedslag på platser och i händelser i Mölndal. Boken, som fylls med texter av Kristina Svensson och Mikael Svenssons foton, är tänkt att vara klar lagom till starten av jubileumsåret 2022.

Kollage med fotografier av Mikael Svensson och Kristina Svensson jämte ett fotografi på Gunnebo trädgårdar och på bokens omslagsbild.

Följ med på en resa runt om i Mölndal. Till välkända landmärken i centrum och till vackra utkiksplatser i söder. Träffa den ilskna tjädern, läs om bakgrunden till en av Sveriges största exportsuccéer och lär känna flera Mölndals-rekord.

Fotografen Mikael Svensson, vars naturbilder publicerats i böcker om alltifrån Luleälven till Mölndalsån, är idégivare till boken. Kristina Svensson, författare som skrivit flera böcker om vandringar och smultronställen, skriver bokens texter.

Tillsammans samlar de in materialet om de 100 valda nedslagen runt om i Mölndal. Det material som de i text och bild kommer att berätta om i denna bok. De planerar att ha boken klar till runt jul 2021.

Välkommen att titta in på bokens facebooksida. Där kan du följa bokens framväxt och komma med förslag på nedslagsplatser till boken.

Facebook-sida: Hundra nedslag i Mölndal

Kontakt: Kristina Svensson, författare och projektledare Hundra nedslag i Mölndal, mejl@kristinasvensson.se

Publicerad: 2021-05-09
Senast uppdaterad: 2021-06-15