Jubileumspizza

Fira in jubileumsåret på bästa sätt. Med Mölndals jubileumspizza på internationella pizzadagen 1 januari!

en uppdelad pizza med festartiklar runt om

Mölndal fyller 100 år 2022. Alla 100-åringar förtjänar så klart en riktig fest och vad passar bättre än att börja jubileumsåret med jubileumspizza på årets mesta pizzadag?

Köp din jubileumspizza på utvalda jubileumspizzerior i Mölndal, eller baka själv!

Jubileumspizzerior

Pizzeria Mums

Pizzadeg till 4 pizzor

  • 50 g jäst
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 7 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  5. Toppa pizzan enligt nedan, grädda i 250 grader varmluft tills den fått fin färg, gärna med grillfunktion

Topping

  • Tunt skivad zucchini
  • Rödlök
  • Paprika
  • Tomatsås
  • Mozzarella och någon lagrad ost eller Chevré
  • Krydda receptet med din egen touch!

Kockens recept

Alla anställda kockar i Mölndals stad har fått skicka in receptförslag till jubileumspizzan. Här är det vinnande receptet. Tillsammans gör vi Mölndal helt 100!

Publicerad: 2021-12-28
Senast uppdaterad: 2021-12-28