Prisma filmfestival

Filmfestivalen för unga filmälskare. Gratis på Bio Möllan 29-30 oktober.

Foto på popcorn samt texten Prisma

Välkommen till Prisma filmfestival på Bio Möllan

Den 29-30 oktober blir det gratis filmfestival i två heldagar för barn och unga. Kom och titta på bio och delta i aktiviteter och workshops. Du får chansen att se film från hela världen som du kanske inte hade haft möjlighet att se annars. Du kan skapa egna filmaffischer eller lära dig hur man skriver ett filmmanus, få en ansiktsmålning och mycket mer.

Filmer

Kortfilmspaket för spökälskare – pyjamas- och gosedjursbio
Lördag 29 oktober klockan 09.30.

Daunia and the Princess of Aleppo
Lördag 29 oktober klockan 13.00.

Vinski och osynlighetspulvret
Lördag 29 oktober klockan 16.00.

Dragon Princess
Söndag 30 oktober klockan 13.00.

S(p)ökarna – Thrillerkväll
Söndag 30 oktober klockan 16.00.

Foto på barn som tittar på bio.

Biljetter

Biljetter går att hämta ut gratis från och med fredagen 21 oktober och fram till så långt biljetterna räcker. Max 4 biljetter per familj och film. Ta med biljetten när du kommer och ska se filmen.

Biljetterna hämtas ut på:

  • Fässbergs församlingshem – Fredagen den 21 oktober fram till att festivalen äger rum. Öppet fredag klockan 9.00-12.00, måndag-torsdag klockan 9.00-12.00 samt 13.00-15.00.
  • Kållereds bibliotek – Under bibliotekets öppettider hela veckan fram till festivalen.
  • Lindome bibliotek – Lördagen den 22 oktober klockan 10.00-14.00.

Ni som inte hunnit hämta ut något biobiljett än!
Det kommer finnas några biljetter att hämta ut på plats under festivalen. Först till kvarn som gäller!

Har du permobil eller rullstol så beställer du din biljett via mejl: alva.pettersson@molndal.se

Bion

Bio Möllan ligger i Kulturhuset Möllan.
Göteborgsvägen 19, Mölndal.

Godis

Det går att köpa godis på bio Möllan men man får också ta med eget om man vill.

Aktiviteter

Ansiktsmålning
Lördag 29 oktober klockan 10.00-13.00.

Tre timmar under Prisma Filmfestival har du möjligheten att bli målad av riktiga sminkproffs. Passa på att förvandlas dig själv till ditt favoritdjur, största hjälte eller något riktigt läskigt. Kanske gör dom dig till en zombie eller ett spöke? Kom i tid för att säkra dig en ansiktsmålning.

Kulturskolans kortfilmsvisning
Lördag 29 oktober klockan 9.00-18.00 Söndag 30 oktober klockan 13.00–18.00.

Välkommen på kulturskolans egen kortfilmsvisning under Prisma filmfestival. Här har du möjlighet att se olika filmer av kulturskolans elever. Filmerna visas under hela dagen. Bara att komma förbi och försvinna dig in i filmvärlden!

Måla filmaffisch och pyssla
Lördag 29 oktober klockan 9.00-18.00 Söndag 30 oktober klockan 13.00–18.00.

Välkommen att besöka Prisma filmfestivals egen pysselhörna. Gillar du att klippa och klistra eller att måla är det här helt rätt plats för dig. I pysselhörnan har du möjlighet att skapa din alldeles egen filmaffisch! Kanske har du en hemgjord film som behöver en filmaffisch? Eller kanske vill du testa göra din egen tolkning av annan filmaffisch? Öppet under hela festivalhelgen. Bara att komma förbi.

Foto på barn som filmar andra barn med filmkamera.

Workshops

Workshop - Gör film på rekordtid
Lördag 29 oktober klockan 11.00-12.00.

Om du är mellan 13 och 30 år och vill öva på att göra en egen film så är detta workshopen för dig. Inom loppet av en timme gör vi färdiga kortfilmer! Allt du behöver för att delta är en telefon att filma med. Vi kommer guida dig genom varje steg. Syftet är att värma upp filmskaparverktygen och inspirera till ett effektivt sätt att berätta. Ingen anmälan krävs, men kom i tid på grund av ett begränsat antal platser.

Workshop - Filmmanus
Lördag 29 oktober klockan 13.00 – 15.30.

För dig mellan 12-19 år. En lättsam workshop där vi leker med manusen och avdramatiserar skapandet. Du lär dig grunderna i att skriva manus, vad sluglines är och hur man får sitt manus att se proffsigt ut. Vi utvecklar ett manus och spelar upp det med riktiga skådespelare. Då får du chansen att även lära dig lite regi. Ingen anmälan krävs, men kom i tid på grund av ett begränsat antal platser.

Workshop - Ljusboxanimation (stop-motion)
Söndag 30 oktober klockan 14.30 - 16.30.

Det är enkelt att komma igång med stop-motion. Animation är illusionen av rörelse. Och allt som går att flytta kan också animeras. Här får du lära dig Ljusboxen. Med en Ipad och två plexiglas animerar vi i tre lager. Du lär dig skapa djup i bilden, jobba med perspektiv och att blanda material. Bara fantasin sätter gränserna för vad man kan göra. För alla åldrar. Välkommen! Drop in!

Göteborg Film Festival Prisma – filmfestivalen för unga filmälskare

Bio Möllan är en av 13 biografer som är en del av Göteborgs filmfestival Prisma 2022. På Prisma visas allt från underhållande kortfilmer till spännande långfilm. Här får du chansen att se film från hela världen och filmer du kanske inte hade haft möjlighet att se på bio annars. Många av filmerna har Sverigepremiär eller till och med världspremiär.

Göteborg Film Festival Prisma arrangeras av Bio Möllan i samarbete med Göteborg Film Festival.

Publicerad: 2022-10-06
Senast uppdaterad: 2022-10-27