Hela Mölndal bakar – pepparkakshustävling

Anmäl dig till vinterns stora pepparkakshustävling! I samband med utställningen ”Mat – i nöd och lust” arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan och Mölndals stadsmuseum en tävling och utställning med pepparkakshus i Forscaféet på museet.

Nu stänger vi anmälan till tävlingen och öppnar för inlämning!

Du som är anmäld till tävlingen kan lämna in ditt hus tisdag 3 november - lördag 7 november, kl. 12.00-16.00. Alla som anmält sig kommer att kontaktas via mejl med mer detaljer.

Mölndals stadsmuseum har stängt 3-19 november på grund av de skärpta råden för att förhindra smittspridningen av coronaviruset som nu gäller i regionen.

Vår förhoppning är att öppna igen 20 november och utställningen är planerad att stå i Forscaféet 20 november - 10 december. Vill du ha tillbaka ditt hus tidigare så löser vi det.

Om tävlingen

Deltagare i alla åldrar är välkomna att bidra och du kan tävla i en av två olika kategorier: klassiskt pepparkakshus samt kreativt/innovativt pepparkakshus.

Inlämning av bakverken sker 3–7 november. De tävlande pepparkakshusen ställs ut 20 november - 10 december (nytt datum, tidigare 10-26 november) i Forscaféet på Mölndals stadsmuseum.

Utställningen avslutas med att Sveriges egen kakdrottning Birgitta Rasmusson kommer till museet för att kora vinnarhusen i respektive kategori! Priset består av diplom, äran och en liten gåva.

Tävlingen är öppen för alla åldrar. Du kan baka själv eller tillsammans med någon vän, kollega, skolkamrat, mor-eller farförälder… Alla är välkomna att delta!

Vad du behöver veta:

  • Föranmäl dig via formuläret nedan eller till molndal@sv.se.
  • Baka ditt hus själv eller tillsammans med andra – deltagare i alla åldrar är välkomna! Du deltar med max 1 hus per person/grupp.
  • Välj om du vill bygga ditt hus i kreativ stil eller klassisk stil. En vinnare koras i varje stil.
  • Huset får ha ett maximalt yttermått på 30 x 20 cm och måste stå på en stabil och hållbar bottenskiva som är flyttbar. Bottenplattan får vara max 40x50 cm.
  • Skriv namn och kontaktuppgifter på plattans undersida.
  • Lämna in ditt hus 3–7 november i butiken på Mölndals stadsmuseum. Våra öppettider.
  • Utställningen pågår 20 november - 10 december (nytt datum, tidigare 10-26 november).
  • Vinnare utses av Birgitta Rasmusson torsdag 26 november. Vinnaren meddelas personligen och annonseras på Mölndals stadsmuseums och Studieförbundet Vuxenskolan Mölndals facebook-sidor.
  • Priset består av diplom, äran och en liten gåva.
  • Om du vill ha hem ditt hus igen kan du hämta det 10 - 13 december, 12.00-16.00. Vill du ha det tidigare så kan vi lösa det.

Varmt välkommen med ditt bidrag!

Anmälan pepparkakshustävling

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se

Just nu tillfälligt stängt!
Ordinarie öppettider:
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad

Nyhetsarkiv