Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Utställning: Queerrörelsens Arkiv och Bibliotek

11 augusti - 26 augusti
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta

Utställningen öppnar lördag 11 augusti.

Queerrörelsens Arkiv och Bibliotek (QRAB) samlar, ordnar, bevarar och tillgängliggör dokumentation och information knuten till queera rörelser och personer.

I den här utställningen i museets yta 45 kubik visas ett litet smakprov av de böcker, tidskrifter, fotografier, banderoller och annat som QRAB har samlat.

QRAB bildades utifrån behovet och begäret att ta tillvara på material som många gånger riskerar försvinna ur historien – berättelser om kroppar och kärlekar som dömts, gömts och glömts.

QRAB använder "queer" som ett inkluderande begrepp som innefattar lesbiska, asexuella, intersexuella, transsexuella, bisexuella och homosexuella identiteter och erfarenheter.

Genom att göra dessa berättelser tillgängliga för aktivister, akademiker och allmänhet vill QRAB främja en historiemedvetenhet som kan inspirera till fortsatt kamp för alla människors rättigheter och fulla frihet.

QRAB:s samlingar förvaras på Landsarkivet i Göteborg, där du kan ta del av tusentals dokument från 1700-talet till idag.

Har du material du vill bidra med? Kontakta QRAB på arkiv@qrab.org för mer information.

Läs mer om QRAB.

Jag säger dig, i en annan tid kommer någon att minnas oss.
– Sapfo, fragment 147

Arrangör: Mölndals stadsmuseum och QRAB.

Mölndals stadsmuseum ♥ EuroPride 2018

En programpunkt under EuroPride i Göteborg, då Mölndal goes pride! Läs mer på molndal.se/pride eller titta i Mölndals stads evenemangskalender för att se mer som händer runt om i kommunen under veckan!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-07-03 13.22