Stadsvandring: Ätbara växter

Söndag 13 september kl. 13.00 - 14.30
Plats: Kvarnbyn Visa karta

Klara Hansson tar med oss på en guidad tur i Kvarnbyn där vi smakar oss igenom det vilda skafferiet och oväntade ätbara trädgårdsväxter. Blommor, blad, löv, frön, bär etc. Vill ni passa på att skörda så ta med en påse eller korg samt en sax. Att fota växterna eller ta anteckningar kan också vara smart.

Guidningen startar vid Mölndals stadsmuseum. Vi promenerar runt i de närmsta omgivningarna för att identifiera, plocka och provsmaka olika växter och avslutar med en frågestund vid museet.

Om Klara

Klara Hansson drev tidigare företaget Stadssallad där hon fokuserade på permakultur, stadsodling och ätliga, vilda och udda växter. Hon jobbar nu som grönsaksodlare Stadsbonde åt Göteborgs Stad och driver det EU-finansierade projektet Modellodlingen.

Läs mer om ätbara växter:

För dig som är: För alla

Kostnad: Gratis, begränsat antal platser. Hämta din fribiljett i museibutiken från kl. 12 samma dag.

Tillgänglighet: Vandringen går ute i Kvarnbyn med en del branta backar och trappor.

Vi anpassar aktiviteten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi behöver ta extra hänsyn till varandra för att minska smittspridningen. Därför uppmanar vi dig som besökare att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom. Samma riktlinjer gäller för vår personal.

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se

Öppet
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-05-29 15.15