Tatuera mera

3 juli - 29 augusti
Utställningsaffisch för Tatuera mera.

Välkommen till "Tatuera mera - tatuerare som yrke idag, konstnärsskap och hantverk" i museets yta 45 kubik.

Utställningen sätter ljuset på tatueraren som yrkesutövare. Vi visar tatuerad bildkonst och låter besökaren ta del av tatueringsindustrin, tatuerarens villkor idag och visioner om framtiden.

”Tatuera mera” har producerats i samarbete med tatuerare Hasse Kosonen Vornanen, som drivit tatueringsstudion No Fear Tattoo i snart 26 år. Vornanen tilldelades 2020 Mölndals stads Arbetsstipendium konst och kultur för sitt arbete med att utveckla och lyfta den konstform som människor bär på sina kroppar genom livet, tatueringskonsten.

I utställningen kommer du att få ta del av tatuerares tankar om vårt hantverk och hur vi ser på tillvaron utifrån vår yrkesroll. Kanske kommer du som besökare att upptäcka lite mer om hantverket, konsten och regelverken bakom. En stor och glädjande nyhet är att Sverige som enda land i världen sedan 2018 bekräftar tatueraren som ett faktiskt yrke, säger Hasse Kosonen Vornanen

Under augusti kommer vi att anordna programpunkter för både unga och äldre i samband med utställningen. Bland annat tatueringsworkshop för ungdomar 12-13 augusti. Håll dig uppdaterad på museets evenemangskalender.

Du kan se utställningen på museet under hela sommaren. Den pågår mellan 3 juli-29 augusti 2021.

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se

Ordinarie öppettider:
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad