Sommarlovskul på museet

Lördag 13 augusti kl. 12.00 - 16.00
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta

Gå på prylbingo, klä ut dig, lyssna på festliga sagor, färglägg din egen 1600-talsmålning och mycket mer. På museet finns alltid en massa kul att göra! På sommarlovet fyller vi på med extra aktiviteter.

Obs! Samtliga aktiviteter finns att göra varje dag museet har öppet, (tisdagar – söndagar), fram till och med 21 augusti 2022.

Att göra inne i museet:

Färglägg forsen
I vårt faktarum kommer det att finnas färgpennor och en bild av Allart van Everdingen teckning av forsen i Kvarnbyn som du själv kan färglägga. Hans konstverk är målat 1644 – för nästan 400 år sedan! Se originalet i utställningen ”Forsen genom konstnärens ögon” precis intill, inspireras och färglägg din egen bild.

Prylbingo i Öppna magasinet
Vad finns det egentligen för saker i hyllorna? Hämta en bingobricka med foton istället för siffror och börja kryssa av när du hittar någon av prylarna. Utmana dig själv eller tävla mot en kompis, syskon eller en vuxen. Vem hittar flest grejer?

Prylbingo i Lyx från Lindome
Kan du känna igen stolarna i Lyx från Lindome? Utmana dig med en bingobricka och kryssa för när du har hittar ett foto som stämmer överens med möblerna i utställningen.

Upptäck ”Livet är en fest”
I vår festliga partyutställning ”Livet är en fest” finns mycket att upptäcka för barn. Kan du hitta kojan under det festligt dukade bordet? Eller fikabordet mitt i tårtan…? I vårt filmrum Ovalen kan du lyssna på festliga sagor i lugn och ro – eller klä ut dig till en riktig festprisse med våra olika partyplagg!

Aktivitetskort i Öppna magasinet och Lyx från Lindome
I våra utställningar hittar du flera andra aktiviteter där du letar efter föremål och upptäcker samlingarna. Kika efter våra aktivitetskort! Du kan alltid fråga en museivärd om tips på saker att göra och utforska i museet.

Utforska utomhus:

Husbingo i Kvarnbyn
Upplev Kvarnbyn på ett lekfullt sätt. Gå en bingopromenad och kolla in husen. Kryssa i rutan när du hittat ett hus eller detalj. Det gäller att få en rad och då blir det BINGO! Eller kan du hitta alla husen på brickan? Tävla mot någon eller utmana dig själv.

Historieletarna!
Ge dig ut på upptäcktsfärd i Kvarnbyn – utför uppdrag och lär dig mer om Mölndals historia! Hämta häftet ”Historieletarna” i museets reception.

Tipspromenad för stora och små
Gå på tipspromenad med kluriga och festliga frågor utmed Stensjön, mellan Mölndals stadsmuseum och Gunnebo slott. Start och mål på båda platserna och med chans att vinna fina priser från både museibutiken och slottsbutiken. Hämta och lämna din tipslapp i respektive butik.

Du kan också gå vår tipspromenad i Kvarnbyn med frågor om husen och platserna du passerar.

Missa inte heller…
Spelet Fylgja, där du får följa med Tyra på en spännande resa tillbaka till forntiden. Ladda ner som app till din telefon eller surfplatta gratis, eller spela på datorstationen inne i museet.

Och om du ska bada någon varm dag – gör det vid Tulebosjön i Kållered så kan du passa på att utforska den platsens historia! Ladda ner vår app ENTER Mölndal – Tulebosjön och gå på upptäcktsfärd runt sjön.

Läs mer på molndal.se/fylgja och entermolndal.se.

Kostnad: Fri entré. Ingen föranmälan, bara kom! 

Tillgänglighet: Tillgängligt för dig som använder rullstol. Läs mer om tillgängligheten på museet.

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se
(läses måndag–fredag)

Öppettider:
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
Öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad