Arkeologidagen: Utforska Mölndals forntid

Söndag 28 augusti - 00.00
Plats: Online Visa karta

Idag, 28 augusti, uppmärksammas Arkeologidagen runt om i Sverige. Vi passar på att lyfta fram Mölndals, och mer specifikt Kållereds, forntidshistoria!

Visste du att vi har två appar där du kan besöka Kållereds forntid? Ladda hem spelet Fylgja och upplevelsen ENTER Mölndal – Tulebosjön och följ med på en resa!

Fylgja – Tyras fantastiska resa

Fylgja är ett äventyrsspel i forntidsmiljö som finns att ladda ner som app till din mobil eller surfplatta. Spelet är utvecklat för barn i åldern 8–12 år. Fylgja utspelar sig på två arkeologiska fyndplatser i Kållered i Mölndal.

Det är en saga, där platserna, husen, föremålen och personerna är baserade på arkeologiskt material. Följ med Tyra på äventyr i brons- och järnåldern!

Läs mer om spelet på molndal.se/fylgja

ENTER Mölndal – Tulebosjön

Den ena fyndplatsen från Fylgja kan du också utforska med hjälp av vår digitala guide och upplevelse ENTER Mölndal – Tulebosjön.

Här vid Tulebosjön i Kållered har arkeologer hittat spännande spår i jorden. Vid utgrävningar upptäcktes ett helt system av hundratals stensatta gropar som det har eldats i för flera tusen år sedan.

Ta med din mobil, gå på en promenad intill sjön och stig själv in i bronsåldern! Passar för dig som är 9 år och äldre.

Läs mer om appen på entermolndal.se/tulebosjon.

För dig som är: För stora och små – "Fylgja" är utvecklat för barn 8-12 år och "ENTER Mölndal – Tulebosjön" passar från ca 9 år.

Plats: Digitalt och vid Tulebosjöns badplats.

Kostnad: Båda apparna är gratis.

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se
(läses måndag–fredag)

Öppettider:
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
Öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad