Föredrag: När julhelgen skaver

Torsdag 24 november kl. 17.30 - 20.00
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta

Välkommen till en kväll om firanden och långhelger där skavet kanske är större än glädjen.

Tillsammans med författaren Pia Johansson, som skrev boken ”För mitt eget bästa”, och Kvinnojouren Frideborg i Mölndal närmar vi oss frågor om destruktiva relationer och hur man upptäcker dem. Hur ser varningstecknen ut? Hur klarar man av ett julfirande när relationen skaver? Hur kan man få hjälp och stöd?

I boken ”För mitt eget bästa” som Pia Johansson gav ut 2019, berättar hon om hur en relation, som började som en härlig förälskelse och passion, gradvis övergick till psykisk och fysisk misshandel, våld, hot, sexuella övergrepp och ett ekonomisk beroende.

Under kvällen delar hon med sig av sina erfarenheter, pekar på den destruktiva relationens olika faser och återger hur hon slutligen kunde bryta sig loss.

Kvinnojouren Frideborg berättar mer om hur julhelgen och andra större högtider kan upplevas av kvinnor som lever i ett destruktivt förhållande, berättar om de vanligaste varningstecknen och hur de kan stödja den som far illa.

Med programpunkten vill vi uppmärksamma Orange Day, FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor, som infaller fredag 25 november.

Kostnad: Fri entré, drop in. Begränsat antal platser.

Tillgänglighet: Föredraget hålls i Mötesrum Forsen på våning 2. Hiss finns, säg till i museets reception så hjälper vi till med den. Läs mer om tillgängligheten på museet.

Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se
(läses måndag–fredag)

Öppettider:
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
Öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad