Vad var grejen med Mölndals konsthall?

23 juni - 6 oktober
Plats: Mölndals stadsmuseum Visa karta
Kollagebild.

Utställning i museets mindre yta, öppnar 23 juni och pågår till och med 6 oktober.

Visste du att det fanns en konsthall i Mölndal på 90-talet? Mer bestämt mellan åren 1992 och 1996.

I vår mindre utställningsyta visar vi material från stadens konstsamling och från stadsarkivet. Bland tidningsartiklar, recensioner, debattinlägg framträder en konsthall som skapade stort engagemang både lokalt och nationellt.

Mölndals konsthall positionerade sig snabbt som en dynamisk verksamhet som under sina verksamhetsår tycks ha utmanat Göteborgs konstinstitutioner.

Konsthallens verksamhet började 1992, med en utställning av den New York-baserade feministiska konstnärsgruppen Guerilla Girls. Den slutade 1996 med Alexandra Mirs utställning ”Uniform”, som bestod i fotografier av hennes eget skrev iklädd sina väninnors strumpbyxor.

På konsthallen bedrevs också omfattande konstpedagogisk verksamhet, där barn och unga mötte samtidskonst och fick själva pröva på att arbeta med olika konstnärliga uttryck. I till exempel måleri-, grafik- och skulpturworkshops fick unga verktyg för att uttrycka sig i bild och form.

I utställningens bildmaterial kan du som besökare se den stora variation av konstnärliga uttryck som visades på konsthallen under åren.

Kostnad: Fri entré

Tillgänglighet: Museet är tillgänglig att besöka med rullstol. Läs mer om tillgängligheten på museet.


Kontakt

Mölndals stadsmuseum
Kvarnbygatan 12
431 82 Mölndal
031-315 16 50
museum@molndal.se
(läses måndag–fredag)

Öppettider:
tisdag – söndag, 12.00–16.00
torsdag, 12.00–19.00
Öppettider vid storhelger

Dela på:

Senast uppdaterad