Om spelet Fylgja

 

Fylgja är ett äventyrsspel i forntidsmiljö som finns att ladda ner som app till din mobil eller surfplatta. Fylgja utspelar sig på två arkeologiska fyndplatser i Kållered i Mölndal. Spelet är utvecklat för barn 8-12 år. Följ med Tyra på äventyr i brons- och järnåldern!

Illustration med spelet Fylgjas logotyp och huvudkaraktären Tyra.

Tyra är 10 år och har ingen att leka med. Hon har precis flyttat till ett nytt hus som ligger bredvid en sjö. Ibland går hon ner och badar i sin ensamhet. En stor svart fågel börjar dyka upp bredvid henne, allt oftare. Det är nästan som om den ville henne något. Så en dag, när fågeln har varit extra enträgen, följer Tyra efter den in i skogen. Det blir början på ett fantastiskt äventyr…

På uppdrag i forntiden

I spelet Fylgja får du följa med Tyra på äventyr i bronsåldern och järnåldern.

Det är en saga, där platserna, husen, föremålen och personerna är baserade på arkeologiskt material. Fylgja utspelar sig på två arkeologiska fyndplatser i Mölndal.

App för surfplatta och mobil

Appen är utvecklad för Chromebook och surfplattor, men fungerar också på mobiltelefon. Ladda ner spelet gratis till surfplatta eller mobil från App Store eller Google Play Butik. Det finns också en äldre version att ladda ner till dator.

Utforska Fylgja-webben

Här på webbplatsen hittar du mängder av fördjupningsmaterial. Lär dig mer om spelet, om de arkeologiska fynden i Kållered och andra föremål från bronsåldern och järnåldern som du träffar på i spelet.

Använd Fylgja i skolan, som ett komplement till forntidsundervisningen!

Nylansering av spelet

Fylgja är producerat av Mölndals stadsmuseum i samarbete med professionella dataspelsutvecklare och arkeologer, med stöd från Torsten Söderbergs stiftelse.

Fylgja togs fram som datorspel 2011, nu kommer spelet som en uppdaterad version för surfplatta och mobil.

Dela på:

Senast uppdaterad