Öppna magasinet

I Öppna magasinet blandas vardagsprylar med foton, berättelser och tankeväckande frågeställningar. Här kan du reflektera över din egen och andras historia.

En bild från temat "Sorg eller glädje?" i Öppna magasinet. Mängder av föremål på hyllor samt större idrottsredskap.

Föremålen i Öppna magasinet berättar om människors vardagsliv och arbete under 1900-talet. Bland mer än 10 000 saker hittar du allt från gamla kakburkar och papiljotter till en blå Puch Dakota och lokalt industrihistoriskt material. Vad känner du igen? Kanske speglar föremålen dig eller någon du känner. Kanske väcker de tankar om hur det var förr, hur vi lever nu och vad som kommer att förändras i framtiden.

Föremål som väcker minnen

Öppna magasinet är både en utställning och museets magasin. De flesta museer samlar sina föremål i stängda förråd. Vi väljer istället att ha hela museets samling tillgänglig för våra besökare. Här får du titta, känna, lyssna, lukta och pröva på. Genom att komma nära föremålen väcks minnen och samtal. Det är du som fyller våra samlingar med liv!

Textversion av filmen

Upptäck mer

Utforska och upptäck Öppna magasinet själv eller tillsammans. Här finns aktiviteter för alla åldrar. Fördjupa dig i information om Mölndals historia i Faktarummet, eller sök i samlingarna vid stationer runt om i utställningen.

Utforska på olika språk

Få en guidad visning av Öppna magasinet på svenska, arabiska, persiska eller somaliska i programmet Prylar i Sverige. Producerat av UR Samtiden tillsammans med Riksutställningar.

Dela på:

Senast uppdaterad