Lev ett aktivt liv i Mölndal

I Mölndal är det enkelt att leva ett aktivt liv med olika aktiviteter och fina naturområden.

Vilka aktivitets möjligheter finns det i Mölndal?

Det är aldrig långt till närmaste naturområde med spår där du kan vandra eller jogga. Det finns flera härliga naturområden där du kan promenera, springa eller uppleva naturen. Rider gör du i särskilda ridspår som vi gjort speciellt för hästar. Cykling i naturen är uppskattat av många och det finns flera möjligheter till det i Mölndal.

Vill du ta en promenad och samtidigt lära dig något om ett områdes historia kan du följa en av kulturvandringslederna. Det finns många små sjöar med gott fiske och härliga bad. Det finns flera naturreservat som Västkuststiftelsen ansvarar för. Det finns flera badplatser för varma sommardagar. Välkommen att upptäcka alla möjligheter till friluftsliv du har i kommunen!

Viktig information!

Tänk på att det i vissa naturreservat är förbud mot cykling, kolla reservatsreglerna innan du ger dig ut och cyklar. I övrigt ska du ta hänsyn till allemansrätten när du cyklar i naturen utanför stigar och leder. Du får cykla om du visar hänsyn och inte skadar ömtålig naturmark. I motionsspår har gående och joggare alltid företräde enligt trafikförordningen. Om du cyklar i organiserad grupp gäller inte allemansrätten.

Sisjöns badplats med brygga. Foto: Daniel Eckhardt

Sisjöns badplats med brygga. Foto: Daniel Eckhardt

Relaterad information

  • Allemansrätten

Dela på:

Senast uppdaterad