God man, förvaltare och förmyndare

Överförmyndaren ansvarar för tillsyn och kontroll av föräldrars, förordnade förmyndares, gode män och förvaltares verksamhet. Om du behöver kontakta överförmyndaren i Härryda, Kungsbacka, Mölndal, Partille eller Öckerö ska du vända dig till det gemensamma kontoret i Mölndal.

Aktuellt

Boka in dig på redovisningsträff

Vi erbjuder redovisningsträffar där du får ett enskit samtal med en handläggare och kan ställa dina frågor gällande hur man ska fylla i en årsräkning. Träffarna sker digitalt och är 30 minuter. Boka in dig via denna e-tjänst. Välkommen!

Utbildning för dig som vill bli god man

Den 23 februari håller Studieförbundet i Mölndal en utbildning för dig som vill bli god man. Utbildningen är digital. Anmälan görs här.

Begäran om årsräkning för 2021

Nu är det dags att redovisa 2021. Årsräkningen ska ha inkommit till oss senast den 28 februari. I detta brev Pdf, 111.9 kB. finns information om vad du ska tänka på och vilka blanketter och instruktioner du ska använda dig av. Lycka till!

Expedition ÖFS

På grund av ökad smittspridning i samhället och rekommendationer om hemarbete kan vi tyvärr inte ta emot spontana besök i vår expedition för tillfället. Vill du lämnna handlingar är du välkommen till Mölndals kontaktcenter. Behöver du samtala med en handläggare hänvisar vi i första hand till telefon eller mail och vid behov kan möten bokas in.

Problem att skriva ut blanketter från hemsidan?

Några ställföreträdare har hört av sig då de haft problem att skriva ut blanketterna för årsräkning. Blanketterna kan inte hanteras av de enklare PDF-läsare som ibland finns i webbläsare, utan vår rekommendation är att man installerar någon gratis PDF-läsare på sin dator, t.ex. Adobe Acrobat Reader DC eller Foxit Reader, på sin dator och sedan spara ner PDF:filerna till datorn och öppna dem därifrån med PDF-läsaren.

Ett annat tips är att inte skriva med decimaler i summorna, då punkt och kommatecken hos vissa orsakat att autosummeringen inte fungerar.

Nyhetsbrev december

Här kan du läsa vårt nyhetsbrev Pdf, 81.4 kB. som skickas ut nu i december.

Utbildning för dig som vill bli god man

Den 24 februari håller Studieförbundet i Mölndal en utbildning för dig som vill bli god man. Anmälan görs här.

E-tjänst för förvaltarfrihetsbevis

Nu finns en ny e-tjänst för dig som vill få ett förvaltarfrihetsbevis och är folkbokförd i någon av våra samverkanskommuner. E-tjänsten ligger under blanketter och e-tjänster.

Nyhetsbrev oktober 2021

Nu finns ett nyhetsbrev. Om du inte fått nyhetsbrevet via din mail kan du läsa nyhetsbrevet här. Pdf, 46.7 kB.

Kontaktcenter

I september öppnade kontaktcenter i Mölndal som ska underlätta för medborgare att komma i kontakt med stadens verksamheter. Vi hänvisar dock fortfarande er att kontakta oss genom vårt gruppnummer, 031-315 18 80, på vår telefontid eller ofs@molndal.se. Kontaktcenter kommer inte att svara på frågor gällande överförmyndarverksamheten.


Kontakt

Överförmyndare i samverkan
Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
ingång Knarrhögsgatan 5
031-315 18 80
ofs@molndal.se

Telefontider
måndag - onsdag 10.00-12.00
fredag 10.00-12.00

Välkommen att kontakta oss
Du når oss dagligen via vår e-post ofs@molndal.se. Vill du prata med en handläggare ber vi dig att i första hand kontakta oss via telefon eller via e-post. Alla besök till handläggare måste tidsbokas.

Dela på:

Senast uppdaterad