Grundsärskolans elever testar trav

Att få känna draget av att åka sulky efter en travhäst är något som tidigare inte varit möjligt för rullstolsburna. När specialpedagog Anette Hedlund på Katrinebergs grundsärskola kontaktade Åby travbana så visade det sig att timingen var helt perfekt.

Det började med att jag fick ett mejl från en pappa till en av eleverna i klassen. Han berättade att han sett ett nyhetsinslag om att rullstolsburna i Bollnäs hade fått testa trav. Pappan tyckte att det borde finnas stora möjligheter även i Mölndal som har en av Sveriges största travbanor. Min första tanke var ”Hur långt är det till Bollnäs?” Oj, det visade sig att det skulle ta en hel skoldag att åka dit.

Elever på grundsärskolan testar trav


Jag ringde till Åby Travbana och berättade att de i Bollnäs har en rullstolssulky och att jag tyckte att Åby också skulle köpa en. Jag hann knappt avsluta den meningen innan jag hörde svaret i andra änden av luren. ”Vi har redan en! ” Det visade sig att Åby Travskola hade skaffat sig en rullstolssulky samtidigt som Bollnäs. Sulkyerna är inköpta med pengar från ATG:s Drömfond. 2022 hade de som fokusområde att travskolorna i landet skulle bli bättre på att inkludera personer i rullstol i verksamheten.

Elev i grundsärskolan besöker stallet


Vi fick också veta att invigning skulle vara redan om fyra dagar och att vi var välkomna att delta. I december fick vår klass chans att prova på trav för allra första gången. Välkommen att ta del av vår film!


Anette Hedlund
anette.hedlund@molndal.se
Klasslärare/specialpedagog Katrinebergs grundsärskola i Mölndal.

Foto: Ryno Quantz

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad