Gafe = G Suite på G

Drive, G Suite, Formulär, Classroom….det är ett nytt vokabulär som sprider sig på skolorna i Mölndal. Det är en tydlig känsla av nyfikenhet och inspiration som känns i luften.

Gafe på padda

Nu har vi varit igång med Gafe, eller G Suite som det heter numera, sedan oktober 2016. Det är ett spännande och tacksamt arbete att få igång alla elever, pedagoger och chefer att använda detta verktyg i det dagliga arbetet. Det finns i det närmaste oändliga möjligheter med olika verktyg att använda på en mängd olika sätt. Vi har börjat detta arbete men det finns mycket kvar att upptäcka. Nu är utmaningen att vi alla ska kunna dela våra erfarenheter och lärdomar med varandra i Mölndal på ett bra sätt. Vi ska utveckla arbetet med G Suite så att alla är med och förstår möjligheterna.

Inspiration och stöd

Varje enhet i Mölndal har utsett Googleinspiratörer som ska vara de som leder och inspirerar pedagogerna i arbetet med G Suite. De får utbildning, inspiration och information för att kunna leda det arbetet. Det är en grupp förstelärare som har G Suite som sitt uppdrag som tillsammans med Anders Karlsson ansvarar för detta arbete.

När det finns behov eller en önskan från en enhet om mer stöd och inspiration så finns det möjlighet att ha workshops på olika sätt. Det kan vara APT, studiedagar, konferenser, arbetslagsmöten eller liknande. Välkomna att höra er.

Vi har en Googlesite för Mölndal där vi samlar nyheter, information och tips för att komma igång med G Suite. Här finns allt för möjligt som kan vara till stöd i arbetet.

Det finns några lärcirklar (nätbaserat läromedel) som fungerar som grundutbildning som alla och kan använda i arbetslaget eller enskilt. Här finns How to-filmer som visar viktiga moment i arbetet med G suite som man kan titta på om och om igen.

Lyckliga pedagoger 

Det mest fantastiska med att arbeta med G Suite och att implementera detta på Mölndals skolor är alla härliga reaktioner. Pedagoger som skiner upp och lyckligt utbrister:

“Nu blir det ju mycket lättare att samarbeta och dela vårt arbete med varandra! Detta underlättar mitt arbete!”

Eller elever som kommenterar spontant:

“Titta vi har skrivit en text tillsammans! Nu har jag lärt mig att skriva en faktatext!”

Bloggat av:

G1 - Rakel Cedersjö, Sören Andersson, Maria Bitsch, Dan Gillgard, Pär Ivarsson

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad