En kväll med Babblarna

Förskolans specialpedagogiska team har anordnat inspirationskvällar kring språkstimulerande material för Mölndals pedagoger.

Babblarna, Foto: Sara Pettersson

Det specialpedagogiska teamet förskola arbetar för alla förskolebarn och deras pedagoger i Mölndals stad, framför allt handledande och konsulterande. När vi arbetar tillsammans med personal och ledning bidrar det till pedagogisk utveckling med så goda miljöer för lärande som möjligt för alla barn i pedagogisk omsorg och förskola. Vi har specialpedagogisk spetskompetens inom språk, kommunikation, samtal, syn och hörsel samt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
 
Vårt team har vid två olika tillfällen under våren bjudit in pedagoger från förskolorna i Mölndal att delta vid en föreläsning och inspirationskväll kring språkstimulerande material. Föreläsare var Annika Melin som är grundare av ”Språkbussen”- ett företag som utvecklar språk- och kommunikationsmaterial.

Kvällen innehöll bland annat:

 • Bakgrunden till Babblarna som pedagogiskt material
 • Olika sätt att arbeta med Babblarna
 • Möjligheten att prova på olika övningar, titta och känna på material.

Kom och låna material

Babblarna och annat språkstimulerande material finns att låna på Språkoteket, på Sinkadusen, genom det specialpedagogiska teamet förskola. Gå gärna till Språkoteket och ta del av utställningen där. Om ni är intresserade av att låna material kontakta någon i det specialpedagogiska teamet förskola eller: sprakoteket@molndal.se

Tillsammans arbetar vi för bästa möjliga lärmiljö för varje barn!

Specialpedagoger förskola, Foto: Johan Berntsson

Bloggat av Specialpedagogiska teamet förskola:

Christina Hallhagen Aydin
Sara Pettersson
Carina Dyberg
Elinor Bill
Else Åhmark
Åsa Alinder Pesce

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Dela på:

  Senast uppdaterad