Nalle - en resande reporter

Tänk er att ha ett jobb där upplevelser du får på fritiden liksom spiller över på jobbet! Låt mig förklara.

Jag jobbar som förskollärare sedan 1982 och då har jag mött många barngrupper och vill gärna att barnen även skall få med sig av de erfarenheter jag får genom mina resor till när och fjärran.

I tider där vi har fått ”när och fjärran” på vår tröskel tar jag min chans och visar de små på Flugsvampen, Glasbergets förskola, foton och videos från mina resor.

Mölndal i världen

Jag jobbskuggade bland annat i England för ett år sedan och då sjöng vi julsånger med de engelska barnen. Jag och barnen tyckte också det var spännande att få se hur de lagar mat i Kina och veta mer om den långa kinesiska muren (en annan av mina resor).

Det finns så många forum att söka kunskap i dag, jag vill ge barnen en inblick i den världen på ett lustfyllt sätt. Det är nu inte jag själv som är resereporter utan den lilla filuren med blå luva som kallas Knasluvan.

På ett inspirerande sätt och lika roligt för mig, lämnar jag avtryck som ämnar ge barnen nyfikenhet för det okända, lust att veta mer och kunskap som väcker förmågan till att söka mer kunskap. Bilder och filmer förmedlas sedan via hemmavarande kollega som visar barnen på storbildsteve samt på vårt Unikum. Sedan pratar vi vidare efter att jag kommit tillbaka och tillsammans tar vi vara på barnens undringar som blir till spännande avstickare och medinflytande för barnens lärprocesser.

Vi är världsmedborgare

På fotot ses den lille reportern på besök i New York, staden som rymmer hela världen på sina gator. Det är ett lätt sätt att visa på olikheter och fördelar med oss världsmedborgare.

I december flyger ”vi ” till Schweiz och besöker en julmarknad . Vad äter man vid juletid där? Jag lägger till lite knasigheter på vissa foton så att barnen får LIKA roligt som jag. Hälsningar ifrån Mölndals egen flygande reporter.

Lena Schmidt Lindberg
Förskollärare på Glasbergets förskola, Flugsvampen

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad