Att mötas runt en bok

Hur är det att läsa en bok helt utan text, där historien blir olika för var gång man läser den och beroende på vem som läser? Det utforskar just nu barn och pedagoger på Stretereds förskola.

Streteredsförskola Hundpromenaden

Stretereds förskola är en av Mölndals litteraturdiplomerade förskolor och vi har nu haft uppstart av boken Hundpromenaden. Alla avdelningar fick var sin inbjudan med tassar på brevet och alla barn fick i sina grupper komma till en glänta nära förskolan. Där mötte Vera Blå upp barnen och lärde dem en magisk ramsa som gjorde att de kunde gå in i sagans värld, genom en sagoportal. Spänningen är stor och barnen är engagerade i frågan vem den mystiska mannen egentligen är. Kika på filmen så kanske din nyfikenhet också väcks.


Sagotrollet läste en liten del av boken för varje barngrupp, men på olika sätt varje gång i mötet med barnen. Eftersom hundpromenaden är en stum bok helt utan text så blir historien olika för var gång man läser den och beroende på vem som läser. Häng med in genom sagoportalen och få en inblick i lite av det som barnen fick uppleva.


Emeli Stenvall
emeli.stenvall@molndal.se
Förskollärare Stretereds förskola

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad