Podd med barnskötare om unikt mentorsstöd

Eleonor Hansson och Susanne Åkerlilja i Mölndal är Sveriges enda mentorer för barnskötare. I det senaste avsnittet av Barnskötarpodden berättar de om sitt uppdrag att stärka barnskötarna och höja statusen på yrket.

Barnskötarpodden gäster mentorer Eleonor och Susanne

Vi som mentorer har sedan 1 år tillbaka ett samarbete med Campus Mölndal och Frida Svendsen och Martina Djerf som är lärare för Barnskötarutbildningen. Utifrån det samarbete så såg Frida och Martina det gynnsamt att vi skulle delta i deras nystartade podd för att få dela med oss av vår kunskap kring yrkesrollen barnskötare. Det kändes spännande och utmanande att få vara med i något nytt som vi aldrig prövat på förut och att dessutom få göra det utifrån våra roller som mentorer.

Att sprida barnskötarnas goda arbete

Avsnitt 4 i podden handlar om vårt uppdrag som mentorer. Vi är unika i vårt uppdrag som de två enda mentorerna för barnskötare i hela Sverige. Att vi som mentorer finns är ett politiskt beslut 2018 i Mölndal. Vi berättar kring barnskötarnas roll nu och i framtiden utifrån Lpfö 18. Avsnittet handlar mycket om att stärka barnskötarna i deras yrkesroll. Vi har fått förfrågan att medverka i Barnskötarpodden vid fler avsnitt framöver, där det kommer att lyftas olika teman i förskolan. Vi hoppas att vi blir många som sprider barnskötarnas goda arbete.

Eleonor Hansson och Susanne Åkerlilja
Mentorer för barnskötarna i Mölndals stad
eleonor.hansson@molndal.se
susanne.akerlilja@molndal.se

Lyssna på podden

 

Barnskötarpodden drivs av gymnasielärarna Frida Svendsen och Martina Djerf som håller i Barnskötarutbildningen på Campus Mölndal. Podden riktas främst till deras studenter men även verksamma barnskötare och andra som är intresserade av pedagogik. Ni kommer i kontakt med dem via barnskotarpodden@gmail.se

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad