Barnskötare nätverkar i Lackarebäcks förskolor

I Lackarebäcks förskolor har barnskötarna startat upp ett eget nätverk med stöd av stadens barnskötarmentorer. Utgångspunkten är dialog runt yrkesrollen för att utvecklas och lära tillsammans.

barnskotarnatverk2

I Lackarebäcks förskolor finns 18 barnskötare från Ormås förskola, Svejserdalens förskola, Enerbackens förskola, Lackarebäcks förskola och Stensjöns förskola. Initiativet till nätverket kommer ifrån barnskötarna själva som ville göra något större i sitt eget förskoleområde efter att några av dem deltagit i stadens centrala nätverk för barnskötare.

Processen med att starta upp det nya nätverket inleddes genom kommunikation med de två rektorerna i Lackarebäcks förskolor. De är positivt inställda och ser betydelsen av att barnskötarna får ha dialog kring sin yrkesroll och samtidigt får ha dialog kring tillsammanskulturer.

Barnskotarnatverk1


I februari samlades barnskötarna för första gången i det nya nätverket. Här liksom i stadens barnskötarnätverk utgår arbetet från boken ”Barnskötare – att främja utveckling och lärande” (Nygren och Krantz 2019) Vi som mentorer finns med och leder nätverksträffarna i Lackarebäcks förskolor. Upplägget handlar mycket om självreflekterande frågor och verksamhetsnära case. Dessa nätverksträffar kommer att vara vid två tillfällen under våren till att börja med.

Eleonor Hansson och Susanne Åkerlilja
Mentorer för Barnskötare Mölndals stad

Eleonor.hansson@molndal.se
Susanne.akerlilja@molndal.se

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad