OS-vecka på Valås förskola

Som en del av rörelsesatsningen i Lindome anordnas en OS-vecka i friidrott på Valås förskola. En vecka fylld av rörelseglädje och spännande utmaningar.

Under vecka 20 arrangerade vi på Valås förskola en OS-vecka i friidrott. De grenar som barnen fick testa på är längdhopp, höjdhopp, kulstötning, spjutkastning, maraton och att hoppa häck. OS-veckan är en del av förskolans satsning på att få fler barn i rörelse.

OS elden på förskolan

Veckan inleddes med en invigningsfest, med egengjorda flaggor gick alla barn på förskolan en parad runt gården som avslutades framför OS-elden som under hela veckan brann på förskolan. Varje dag genomfördes två grenar och veckan avslutades medaljceremoni och korv med brödfest på gården.

Flaggparad

Rörelsesatsningen är en del av projektet “Make a move”, som vi gör i samarbete med RF-SISU i form av ett pilotprojekt.
Vi har som målsättning att varje barn ska få uppleva och hitta sin rörelseglädje och att det kan vara på så många olika sätt
Pilotprojektet är klart till sommaren men vi har bestämt oss för att satsningen kommer att fortsätta att vara ett fokus även framöver.

Vi hoppas och tror att det bidrar till att vi får in mer rörelse i hela samhället. Om vi börjar redan i förskolan sår vi ett frö för att de ska tycka att rörelse är roligt och att det blir en naturlig del i deras liv”

Läs mer om rörelsesatsningen i Lindome och Make a Move projektet.

Sandra Borg Classon
Förskollärare Valås förskola
sandra.borgh-classon@molndal.se

Eva Rolander
Rektor Valås förskola
eva.rolander@molndal.se

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad