Jobbskuggning i Etiopien

Se filmen från den spännande resan som förskollärare från Bölets förskola gjorde till kollegor i Etiopien.

Jobbskuggning i Etiopien

- Vi var två förskollärare från Bölets förskola i Kållered som åkte på jobbskuggning till Addis Abeba i Etiopien, berättar Priya Svang och Sofia Hagelberg.

Vi besökte två skolor som hette Entoto school och Guara freedom school. Dessa skolor är kristna och här går barn som är extremt fattiga. Vi tyckte att kvalitén i skolorna var väldigt bra och lektionerna var väldigt genomtänkta. Barn som var 3-4 år lärde sig att skriva, så ”förskolan” för dem var mer som skola. Barnen var väldigt disciplinerade och alla lyssnade och hade stor respekt för lärarna och för äldre överhuvudtaget, i deras samhälle.

Vi tar med oss att de var väldigt kreativa och använde papp och andra material att bygga saker. De hade byggt små fåtöljer av papp som Barbie dockor kunde sitta i. Vi har ibland tappat fantasin här i Sverige då vi redan har allt och använder iPads och sådana saker för att fånga barnen. Vi tar med oss att bli mer kreativa och att använda återvinningsmaterial. Vi tar också med oss hur man behandlar varandra och har respekt för pedagogerna.

Häng med oss på resan!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad