Digitalakuten till undsättning

När den digitala utvecklingen går hisnande fort är det lätt att tappa fotfästet. Då kommer Kulturskolans digitala akutmottagning väl till pass!

Vi är många som snabbt fått ställa om till digitala lösningar och testa mängder av olika program för att komma fram till vad som fungerar i just våra klassrum och arbetssituationer. Känner du igen dig vet du också att det lätt blir rörigt och svårt att hålla reda på vad som fungerat bra och inte och hur det egentligen var man gjorde. Mycket tid går åt till att leta i mailkonversationer och annat för att hitta de där fantastiska tipsen som man hade tänkt kolla upp senare.

Första hjälpen på nätet

Som en lösning på detta har vi på Kulturskolan börjat sätta ihop vår egen digitala första hjälpen-sajt: Digitalakuten. Det är en levande Google-sajt där vi samlat instruktionsvideos för hur man filmar, redigerar och streamar sin undervisning. På sajten finns även en tipstavla där var och en kan bidra med tips, länkar och erfarenheter inom alla tänkbara digitala områden till sina kollegor. Materialet man vill bidra med lämnar man i en mapp på Google Drive och så lägger vi redaktörer upp det på sidan.

Eftersom allt material på sajten, förutom det som rör Kulturskolans elevhanteringsprogram SpeedAdmin, kan vara till nytta för fler verksamheter i staden vill vi gärna tipsa dig om att gå in och ta en titt och dela sidan med kollegor som kan ha glädje av den. Vill du också bidra med material är det bara att be om tillgång till Drive-mappen och börja dela!

Digitalakutens redaktörer:

Victoria Eriksson, kommunikatör

Linda Svanegård, filmpedagog

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad