Profilen Fredrik Melleroth

Fredrik Melleroth är rektor på Sörgårdsskolan och först ut bland skolcheferna att intervjuas om sitt arbete i Profilen.

FMelleroth skf

Vem är du som rektor Fredrik?

Jag har arbetat i rollen som rektor i drygt 4,5 år. Samtliga i Mölndal. Jag började som tillförordnad rektor på Toltorpsskolan hösten 2013 och fick sedan en fast anställning på Krokslättsskolan från hösten 2014. Jag var kvar på Krokslätt fram till januari 2018 då jag började på Sörgårdsskolan. Som rektor och ledare arbetar jag efter några för mig viktiga ledord. Dessa är: Tillgänglig, Inkludera, Struktur, Utmana och Relation.

En riktigt bra dag på jobbet vad händer då?

En bra dag på jobbet är när jag känner att jag kan utöva mitt yrke utifrån mina ledord. Det behöver inte alltid vara en dag där allt är lugnt och rullar på smärtfritt, även om det (kanske?) är eftersträvansvärt. Jag kan också känna att jag har gjort ett bra jobb, och vara tillfredsställd med det, om jag har tvingats att ta svåra beslut eller hanterar väldigt svåra situationer och har gjort det på ett bra sätt tillsammans med mina medarbetare.

Vad är ditt bästa yrkestips Fredrik?

Var modig. Ta beslut och stå för dessa. Det gäller vilken funktion man än har inom skolan eller förskolan (och säkert inom många andra yrken också). För att bli bättre på det vi gör behöver vi lämna vår trygghetszon och använda det friutrymme som finns på ett bättre sätt. Ta beslut, stå för dem och dra lärdom av när dessa beslut inte faller väl ut.

Vad är Bästa möjliga Mölndal varje dag för dig?

För mig är bästa möjliga Mölndal varje dag när/att vi som jobbar inom staden tar ansvar för respektive arbetsområde och arbetsuppgift och gör vårt bästa för de vi arbetar för.

Skicka med en utmanande fråga till oss!

Hur gör du för att utmana dig själv och dina kollegor/medarbetare? Vågar du ställa utmanande frågor för att utveckla den verksamhet du är del av? Om du inte gör det, varför är det så? Vilket ansvar har du själv?

Tusen tack för att jag fick intervjua dig i Profilen, Fredrik!
Madeleine Bergenkull

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad