Profilen Sören Andersson

Möt i detta avsnitt av Profilen den trogne Mölndalsläraren Sören Andersson som idag är förstelärare på Eklandaskolan.

Berätta för oss vem du är Sören!

Jag heter Sören Andersson och arbetar på Eklandaskolan. Jag är mellanstadielärare och har arbetat i Mölndal i ”hela mitt yrkesverksamma liv”.

Jag har ett försteläraruppdrag på skolan men även ett i staden. Jag sitter med i den digitaliseringsgrupp som till hösten ska hjälpa till med att implementera de nya skrivelserna som handlar om digitalisering i läroplanen.

På Eklandaskolan har jag bland annat ansvar för våra IKT-verktyg. Jag försöker dessutom att komma ut till de olika klasserna och stötta med arbete kring det här med digitalisering på olika sätt.

En riktigt bra dag på jobbet vad händer då?

Jag är verkligen privilegierad! Eftersom det är jag som delar ut de IKT-verktyg som eleverna får vid höstterminens start så blir jag väldigt populär.

Eklandaskolan är en stor skola med ca 650 elever och att få ett hjärtligt ”Hej Sören!” ute på skolgården är en belöning i sig.

Ditt bästa yrkestips?

Det är att våga lita på dig själv och dina elever. Att vi alla gör det bästa utifrån de förutsättningar vi har just nu.

Vad är Bästa möjliga Mölndal varje dag för dig?

För mig är bästa möjliga Mölndal varje dag när jag möter alla duktiga pedagoger som anstränger sig för att göra varje dag till en bra dag för våra barn och elever i skolan. Det kommer att göra skillnad!

Skicka med en utmanande fråga till oss!

Jag tycker det är spännande är att fundera på hur framtiden kommer att se ut. Vad tror du är våra viktigaste frågor om 25 år? Har vi fått bukt på problematiken med en varmare planet? Är sjukdomar utrotade? Fattigdom ett minne blott? Eller vad tror du?

Tusen tack för att jag fick intervjua dig i Profilen, Sören!
Madeleine Bergenkull

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad