Profilen Elisabeth Bargel

Nu välkomnar vi Elisabeth Bargel som ny administrativ chef i skolförvaltningen. Lär känna henne och hör hur hon utmanar sig själv och dig!

Elisabeth Bargel skf

Berätta kort vem du är som administrativ chef
Jag är helt ny i Mölndals stad och i min roll som administrativ chef i skolförvaltningen. Sedan min första ledarroll 1999 har administration och verksamhets- och processutveckling varit en återkommande röd tråd i mitt yrkesliv. Det är ett synligt kvitto på att detta driver och engagerar mig. Jag är van att leda verksamhet med hög digital mognad, nu senast som Chef Operations Management på IHM Business School.

Jag kommer att fortsätta utveckla de administrativa processerna inom förvaltningen, och de verksamheter förvaltningen stöder, i syfte att bibehålla hög kvalité tillsammans med ökad effektivitet och resursanvändande. Mitt fokus kommer också vara att stärka kommunikation och samverkan med både externa och interna partners och intressenter. Allt i en digital omvärld med dess möjligheter. Som person drivs jag av ständig förnyelse och tycker om att påverka en organisation att hela tiden utvecklas och sträva efter förbättring, liten som stor.

En riktigt bra dag på jobbet vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är det, oavsett vad agendan säger, när vi som arbetsgrupp har ett klimat som präglas av trygghet, tillit, kreativitet och ansvarstagande. Tillit betyder att vi vågar vara oense, se saker olika och ge varandra feedback – för det är gjort utav omtanke och i trygghet. Då kan vi utmana varandra, upptäcka och utforska, bryta ny mark men också hantera svåra situationer. Jag gillar dessutom en arbetsdag med variation och växlingar. När det stora möter det lilla. Strategi och operativt. Framtid. Här och nu.

Ditt bästa yrkestips?
Jag gillar att vara en fysiskt närvarande ledare. Att direkt se på kroppsspråk hur medansvariga mår, se varandra i ögonen när vi pratar och helt enkelt känna pulsen i vardagen. Tid, avstånd och logistik gör ju att det där inte alltid funkar i vardagen. Är oändligt glad över hur enkelt och smidigt det är idag att kommunicera med digitala hjälpmedel, jämfört med början av 2000-talet då jag första gången fick utöva distansledarskap. Älskar Skype. Har tidigare använt videosamtal enskilt och i grupp många gånger i veckan. Lätt, enkelt och en närvaro så nära det går IRL. Och just videomöten som etablerad mötesform i en organisation drar ned på resekostnader och är därmed också bra för miljön. Tekniken ska inte ta över våra liv eller ersätta oss människor, men den samverkan vi ser idag mellan det fysiska och digitala rummet är bara början.

Tekniken kan hjälpa oss och förenkla så mycket. Så att vi får tid till det som vi verkligen tycker är viktigt och som skapar värde – för Mölndals medborgare, för oss själva, våra kollegor, familj och vänner. Så mitt tips, låt tekniken göra ditt liv enklare där det går. Funkar det och du gillar det, behåll det. Om inte, testa något annat men framför allt – våga testa nytt.

För mig är bästa möjliga Mölndal varje dag
När vi låter våra mål och värderingar leda oss. När det vi gör skapar värde – på riktigt.

Skicka med en utmanande fråga till oss alla
Ibland går livet rasande fort. Om jag bara GÖR och inte stannar upp ibland, så tappar jag lätt mig själv som den ledaren jag vill vara. Jag blir grymt effektiv, lyssnar kortfattat och går direkt på lösning. Är inte alltid den förebild och det föredöme jag vill vara. Ställer inte tillräckligt ofta den viktigaste frågan av alla, ”Vad behöver du utav mig?” När uppdraget är tydligt, riktningen och målet klart, så ser jag att mitt viktigaste uppdrag är att stödja mina medansvariga så att de kan utveckla sin fulla potential. Det handlar inte om vad de kan göra för mig utan vad jag kan göra för dem. Så att de är trygga, modiga och har glädjen att vilja utveckla och utvecklas med Mölndal stad.

Så, min fråga till dig är; ”Hur ofta stannar du upp och tar tid dig att verkligen lyssna?  på dina kollegor, dina familj, vänner och ställer den viktiga frågan "Vad behöver DU utav MIG?”

Tack Elisabeth för att du ville vara vår Profil!

Madeleine Bergenkull
Kommunikatör

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad