Profilen Malin Brednert

Malin Brednert är förskollärare i förskoleklass och brinner för arbetet med att möta sexåringarnas nyfikenhet och öppenhet. Malin arbetar också i styrgruppen för Mölndals förskoleklassnätverk.

Profilen Malin Brednert. Foto: Marie Eriksson.

Berätta kort vem du är
Jag är förskollärare i förskoleklass på Bosgårdens pedagogiska enhet sedan drygt tio år tillbaka och har arbetat som förskollärare i Mölndal sedan 1996. Jag tycker att det är väldigt roligt att arbeta med sexåringar.

Det känns betydelsefullt att få ta vara på deras första möte med skolans värld. De är så förväntansfulla och det finns så många olika metoder att ta sig an för att möta deras nyfikenhet och lust att lära. Arbetet handlar till stor del om kommunikation och att bygga upp ett förtroende, både med barn och vårdnadshavare.

Ett nytt uppdrag som jag nu tagit mig an är att vara en del av styrgruppen för Mölndals förskoleklassnätverk. På det sättet kan jag vara med och driva skolutveckling och bygga upp ett samarbete för att skapa likvärdighet i Mölndals förskoleklasser genom kollegialt lärande.

En riktigt bra dag på jobbet vad händer då?
Då känner jag att den pedagogiska planering vi gjort går hem och det riktigt lyser i ögonen på barnen. Det handlar ofta om att se och bemöta varje barn och att skapa relevanta utmaningar för dem. Jag upplever att barn i förskoleklass är otroligt öppna för det nya och det ger oändliga möjligheter.

Ditt bästa yrkestips?
Att värna om kommunikationen med vårdnadshavare genom öppenhet och att skapa relationer. Det är så betydelsefullt att de känner att jag gör det bästa för deras barn.

Vad är bästa möjliga Mölndal för dig?
Att jag skapar bästa möjliga möte med alla jag träffar under en dag i min yrkesroll.

Skicka med en utmanande fråga till oss!
När tar du dig tid att reflektera över ditt förhållningssätt?

Tack Malin för att du delade med dig av dina tankar!

Marie Eriksson
Verksamhetsutvecklare

*Om du är nyfiken på att veta mer om förskoleklassnätverket får du gärna kontakta Malin: malin.brednert@molndal.se

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad