Profilen Tobias Lidman

Lär känna Tobias som i mars började som vår viktiga administrativa resurs på skolförvaltningens kontor i stadshuset.

Tobias Lidman. Foto: M Bergenkull

Berätta kort vem du är, Tobias!

Jag är en golfspelande sportglad Mölndalsbo som trivs bäst i sociala sammanhang och i möten med andra människor. Jag har studerat offentlig förvaltning på Högskolan i Borås och kommer ifrån ett jobb som administratör på Näsetskolan i Göteborg. Jag tog här mina första steg in i skolans värld och blev kvar i nästan tre år. Jag kommer såklart att sakna mina tidigare kollegor på skolan och har trivts jättebra, men det kändes som att det var dags för något nytt. När jag såg mig runt efter nya utmaningar kändes det naturligt för mig att arbeta vidare med skolfrågor, men nu på förvaltningsnivå, i min hemkommun. Jag hoppas kunna bidra med mycket och ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor göra Mölndals kommun till ett ”kanonställe” att gå i skolan.

En riktigt bra dag på jobbet vad händer då?

Under en riktigt bra dag på jobbet får tillsammans med andra arbeta med utvecklande och utmanande arbetsuppgifter som förenklar och förbättrar tillvaron för andra, gärna med digitala hjälpmedel. Man kan alltid förbättra och effektivisera diverse processer och tillvägagångssätt, speciellt med all teknik som vi har att tillgå i dagens läge. Jag anser, att implementera teknik och digitala verktyg i arbetsdagen underlättar för alla, både för sig själv och de runt om, och inte minst för medborgarna i staden.

Ditt bästa yrkestips, då?

Väldigt basic, behandla andra som du vill bli behandlad själv. Arbetar alla på det viset får man ett bra och trevligt arbetsklimat, man får en ”vi känsla”, och man får en bra fungerande enhet som arbetar tillsammans.

För dig är Bästa möjliga Mölndal varje dag?

När alla vi som arbetar i Mölndal mår bra och när alla medborgare som bor i kommunen är nöjda och glada i sin tillvaro.

Skicka med en utmanande fråga till oss alla!

Vad kan du göra för att förbättra Mölndal? Gör du det?

Tusen tack för dina kloka ord, Tobias och varmt välkommen till Mölndals stad!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad