Profilen Pernilla Berntsson

Pernilla Berntsson började i maj som systemansvarig på Skolförvaltningen. För Pernilla handlar drivet i arbetet mycket om att hitta lösningar på problem och att förenkla processer. Hon arbetar med Unikum och Procapita.

profilenpernillab

Vem är du Pernilla?
Jag har en bakgrund som egen företagare och har även arbetat inom fastighetsbranschen. Mitt intresse för system startade när jag började arbeta som barnomsorgsadministratör i Tanum. Jag hade ett stort engagemang i att utveckla och digitalisera tjänsten och fick också en del extra uppdrag som rörde detta. När jag fick syn på tjänsten som systemansvarig på Skolförvaltningen i Mölndal kändes den som klippt och skuren för mig. Nu får jag arbeta heltid med det jag brinner för och gör allra bäst.

Jag är nu en av de systemansvariga för Procapita och Unikum i gruppen DigIT som arbetar med digital utveckling, stöd och kommunikation. Procapita är ett av förvaltningens största system, det föder andra system med information och det som händer där påverkar fler system som Unikum, Tempus och Skola24. En stor del av arbetet handlar om support så att allting fungerar för alla berörda parter.

Hur ser en riktigt bra dag på jobbet ut?
En bra dag för mig är när jag får möjlighet att utveckla, förnya och framförallt förenkla en process och arbeta med implementering så att det verkligen gör skillnad för de som använder systemet. Det handlar inte om att digitalisera för saken skull utan att hitta vägar så att förändringarna gynnar brukarna. De förnyade processerna kan sedan appliceras på större sammanhang och gynna fler. Man skulle kunna tänka att människor bara ringer till mig när de har problem. Men det är det som är drivet i mitt arbete, att få vara med och hitta lösningar på problemen.

Har du något bra yrkestips?
Mitt yrkestips är att försöka hitta ett arbete som du verkligen brinner för och tycker är roligt, där du känner att du kan utvecklas. Min utgångspunkt är att jag själv kan vara med och påverka hur jag känner mig på måndag morgon när jag går till jobbet.

Vad är bästa möjliga Mölndal varje dag för dig?
Nu är jag ganska ny i Mölndal. Men det jag har med mig in i arbetet är respekten för de jag möter och lyssna in var de befinner sig så att jag kan ge hjälp utifrån det. Det handlar om vad jag ger för känsla till de jag möter. Mottagaren av hjälpen ska aldrig behöva känna sig besvärlig, eller uppleva att de stör.

Kan du skicka med en utmanande fråga till oss alla?
Har du någon process som du tänker skulle kunna förenklas genom att den digitaliseras?

Marie Eriksson
Verksamhetsutvecklare

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad