Profilen Rose-Marie Conway

Möt läraren som sadlat om till rektor för sin absoluta favoritskola. Den hon själv gick på som barn.

Berätta vem du är Rose-Marie!
Jag är ny rektor på Katrinebergsskolan där jag har varit i ett halvår snart. Innan dess har jag varit lärare i Mölndals kommun i över tjugo år. Jag har varit lärare i So och svenska. Jag har haft en sexmånadersperiod då jag var tf rektor för en annan skola så att jag fick känna lite på om rektorskapet var någonting för mig. Och det var det!

Jag identifierar mig mycket med lärande och skola. Jag är en skolperson men också en tjej som har bott största delen av mitt liv i Åby och därför känner jag extra mycket för just den här skolan och för de barnen som vi har här. Jag känner att här kan jag jobba och göra skillnad, det har jag tagit med mig från min tid som lärare, att man kan göra skillnad för barn. Det tycker jag känns viktigt och roligt och utmanande på många sätt!

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är en dag när man får träffa många intressanta människor. Mina favoriter att träffa är förstås eleverna eftersom jag varit lärare väldigt länge.

Det roliga med mitt jobb är just mötena med många olika människor och att försöka få ihop allt till en helhet. När man lyckas planera och strukturera så att det kan bli lite bättre för någon, då är det en riktigt bra dag på jobbet. Hinner man dessutom kanske sätta sig en stund, ha lunch och ta tag i högarna på kontoret så är det ju en fantastisk dag. Men en bra dag på jobbet är ofta också en ganska lång dag.

Vilket är ditt bästa yrkestips?
Man ska våga vara nyfiken och ställa frågor både till personal och till barn. Ibland tror man sig veta och då tar man många gånger ganska dåliga beslut. Våga vara nyfiken och var det genom hela yrkeslivet!

Vad är Bästa möjliga Mölndal för dig?
Det är när vi tillsammans, på en skola till exempel, har högt i tak, vågar ha roligt tillsammans och vågar ta hand om varandra. Då är vi bästa möjliga skola, tänker jag.

Vilken utmanande fråga vill du skicka med oss?
Hur gör du för att ta fram det bästa i människor varje dag?

Tack för att jag fick komma och prata med dig på nya, fina Katrinebergsskolan, Rose-Marie!
/Madeleine Bergenkull

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad