Profilen Bodil Söderquist

Vår första profil för terminen är läraren Bodil som berättar om sitt arbete på Sörgårdsskolan med bland annat IKT och VFU.

Vem är du Bodil?

Jag har arbetat sedan januari 2019 i Mölndal med uppdraget som VFU-samordnare för stadens högstadieskolor. Tidigare har jag arbetat som SO-lärare i mer än 25 år, de flesta av åren i Mölndal. I min nuvarande tjänst har jag 30% som VFU-samordnare , vilket jag tycker är en intressant och viktig uppgift. Som samordnare placerar jag ut lärarstudenter som ska göra praktik på högstadiet. Resten av min arbetstid fördelar jag bland annat mellan att vara IKT-ansvarig och lärare för elever med svenska som andra språk. Mitt arbete är omväxlande och kreativt med mycket "hands-on"!

En riktigt bra dag på jobbet vad händer då?

Som VFU-samordnare innebär det till exempel att jag lyckats matcha student med handledare och att det blir ett bra team. Det är mycket som ska stämma; ämne, handledarens erfarenhet, studenternas programinriktning, geografisk placering av skola/student med mera. Andra aspekter på en bra dag på jobbet är när jag får återkoppling från studenter och handledare och ser att mitt arbete ger resultat. Det känns tillfredställande.

Vilket är ditt bästa yrkestips?

Att försöka träffa de människor som är ute i verksamheten personligen. Då kan man utveckla en dialog och fånga upp större och mindre frågor på ett direkt och hanterligt sätt. Jag hade till exempel en första träff med handledare för åk 7-9 i början av juni, där många frågeställningar dryftades, bland annat likvärdighet mellan skolorna.

Vad är Bästa möjliga Mölndal varje dag, för dig?

Jag både bor och arbetar i kommunen. För mig är det att njuta av vardagen och nyttja alla de olika faciliteter som kommunen erbjuder, allt från en fantastisk återvinningscentral som Kikås, till naturupplevelser - Sisjön och Gunnebo. Men framförallt så är det de dagliga mötena med alla olika människor som bor och arbetar i kommunen.

Skicka med en utmanande fråga till oss alla!

Hur balanserar vi effektivitet, kreativitet och medmänsklighet?

Tack så jättemycket för samtalet och att vi fick lära känna dig lite mer, Bodil!
Madeleine Bergenkull.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad