Sommarhälsning från redaktionen

Pedagog Mölndals redaktion riktar ett varmt tack till alla som bidragit genom texter, bilder, filmer, kommentarer och som besökare. Vi lär av, med och om varandra.

Pedagog Mölndals redaktion 2016

Vi som jobbar med barn och elever i Mölndals stad skapar den här webbplatsen tillsammans där stadens förskole- och skolverksamheter syns, hörs och utvecklas. Tanken är att vem som helst som är nyfiken på vårt arbete kan titta in för att lyssna, läsa och inspireras av allt som görs. Och det är en hel del besökare som har kikat in… webbplatsen har närmare 400 000 sidvisningar och Facebooksidan har drygt 1000 följare.

Hur kan Pedagog Mölndal utvecklas?

Som redaktion har vi försökt att arbeta som bläckfiskar och sträcka ut våra tentakler i olika delar av våra verksamheter. Vi har ringt och mailat, vi har besökt nätverk, förskole- och skolverksamheter, ledningsgrupper och nämnden. För att vi ska kunna bli ännu bättre på att få med en mångfald av det arbete som sker i Mölndal så behöver vi hjälp. Saknar du något? Skulle du vilja dela med dig av något? Vad skulle du vilja ta del av och i vilken form? Skicka oss ett mail så att vi kan arbeta för att få en bredd av områden synliggjorda på webbplatsen; pedagog@molndal.se

Band klipps. Foto: Anders Eriksson

31 oktober 2016 klipptes bandet för webbplatsen Pedagog Mölndal tillsammans med våra dryga 1600 medarbetare under studiedagen ”Mölndal delar”. Under de åtta månader som gått har det hunnit hända en hel del. Mycket av det ni delat med er av har fått stor spridning och det är många både interna och externa besökare som blivit inspirerade och har gett positiv respons på vår webbplats. Vi har också fått utvecklande frågor och idéer att arbeta vidare med. Framförallt har vi mött engagemang, glädje och stolthet hos de som valt att dela, både mindre och större saker från sin verksamhet.

Framgångar och utmaningar

Vi kan inte göra allt själva på webbplatsen och vi ställs inför en hel del tekniska utmaningar som vi samarbetar runt med skolförvaltningens webmaster. Vi hoppas bland annat kunna utveckla ett bättre taggsystem så att det blir lättare att söka och hitta olika delar. Vi väntar också på en planerad omstrukturering där nya blogginlägg ska lyftas fram tydligare på startsidan.

Under våren var det en träff för landets pedagogsajter i Örebro. Därigenom har vi kunnat knyta kontakter och påbörja ett utvecklande nätverkande tillsammans med landets övriga pedagojsajter. Det har gjort att vi blivit stärkta genom att få hjälp med att se vad vi lyckats med men också en hjälp i att ringa in vilka utmaningar vi har att arbeta vidare med.

En vidareutveckling är att komma igång med att skapa podd. Kanske just du eller din verksamhet skulle vilja delta i processen att utveckla arbetet med poddar på Pedagog Mölndal? Vi avser också utöka arbetet med Pedagog Mölndals Instagramkonto och hoppas så småningom komma igång med Twitter. En utmaning vi hela tiden arbetar med är att på olika sätt få många röster att höras på Pedagog Mölndal.

Framåtblickande

Vi har flera pedagoger och ledare som börjat skissa på blogginlägg och vi som redaktion finns som skrivstöd för den som önskar det. Nya artiklar och filmer väntar också på att bli färdiga och publicerade efter sommaren.

Vi har skapat en bokblogg och påbörjat samarbete med ett flertal bokförlag som bidrar med de böcker som Mölndals pedagoger och ledare vill läsa och skriva om. Det går också bra att skriva om en bok från den egna bokhyllan. Vi har för tillfället flera böcker ute på läsning som ni kommer att kunna läsa om under hösten.

En del verksamheter har nu sommaruppehåll andra arbetar vidare med sommarverksamhet. Vi vill önska er alla en riktigt fin sommar!

Pedagog Mölndals redaktion genom Marie Eriksson

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad