Hållbarhetsveckan i Mölndal– ni är väl med?
I april är det dags för årets version av Hållbarhetsveckan i Mölndal. Arrangemanget är ett samarbete mellan flera organisationer och syftar till att skapa aktiviteter, mötesplatser, tankar och diskussioner kring hållbarhet.

Vi skapar en hållbar stad
Hållbarhetsveckan i Mölndal har hållits årligen sedan 2014. Den 6-13 april i år arrangeras årets Hållbarhetsvecka och vi hoppas på ett brett program fullspäckat med arrangemang med koppling till hållbar utveckling.
Mölndal har en vision om en hållbar stad. Hållbarhetsveckan vill konkretisera, problematisera, exemplifiera och fundera över hållbar utveckling i Mölndal.
Veckan är ett samarrangemang som Mölndal stad står bakom tillsammans med ABF och flera lokala sponsorer. Carina Eriksson är Skolförvaltningens representant i samarbetet runt hållbarhetsveckan. Hon är verksamhetsutvecklare och kreativ ledare på Skatan återanvändningscenter.
Hur kan du vara med och bidra?
Aktiviteterna under veckan kan anordnas av vem som helst, under veckan kommer Mölndals stad och ABF att arrangera utställningar och aktiviteter i stadsbiblioteket. Vill du vara med och skapa Hållbarhetsveckan?
1. Planera en aktivitet, till exempel öppet hus, föreläsning, utställning, cafésamtal eller loppis.
2. Behöver ni en lokal? Du kan låna lokal kostnadsfritt.
3. Använd det här formuläret för att anmäla er aktivitet. Anmäl senast 10 mars för att komma med i det tryckta programmet!
4. Marknadsför er aktivitet i de kanaler som ni brukar använda. Det tryckta programmet delas ut till alla som bor i Mölndal, men er målgrupp kanske nås bäst via Facebook, affischer på skolan eller annat sätt?
Kontakt:
Lisa Järner, projektledare: 031-315 13 20, lisa.jarner@molndal.se
Cecilia Rignell, bitr. projektledare:031-315 13 13, cecilia.rignell@molndal.se,

Vad innebär hållbar utveckling?
Hållbar utveckling brukar sägas stå på tre ben: ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar utveckling. Alla tre benen behöver vara lika starka för att utvecklingen ska kunna vara hållbar. Kultur spelar också en viktig roll för att stärka sammanhang och tillhörigheter mellan människor i ett långsiktigt hållbart samhälle. Kort sagt kan målet för global hållbar utveckling sägas vara att vi långsiktigt ska kunna leva och ha det bra tillsammans med varandra på planeten. Hållbarhetsveckan välkomnar alla perspektiv på en hållbar utveckling, och betonar att de olika perspektiven är ömsesidigt beroende.
Carina Eriksson
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Länkar
Blogginlägg
-
Filmad rundvisning på återanvändningscenter Skatan
-
Kompetensutveckling i coronatid
-
Barnens röster ska höras
-
Med kameran som verktyg - Barnfilmskolan
-
Barn och konst
-
Kreativa möten på Sinkadusen
-
Läslyftet för förskolan
-
Undervisning och estetiska lärprocesser
-
Rockade sockor och teckendockor
-
Kulturgaranti ger musik och rörelse
Kommentarer